İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı ile Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği ortaklığı ile hazırlanan, "Yeraltında doğan umut ışığı" projesi kapsamında 100 maden şehidi ailesine yardım yapıldı.

 

"KADER ONLARI BİZDEN ALIRKEN..."

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, ilçe merkezindeki dernek binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehit maden işçilerinin ailelerinin acısını paylaştıklarını belirterek, "Kader onları bizden alırken onların yakınları olan sizleri de devletimize, milletimize emanet etti" dedi.

 

"TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Derneğin önemli çalışmalara imza atarak şehit madencilerin ailelerini birlik ve beraberlik içerisinde tuttuğunu anlatan Madenoğlu şu ifadelere yer verdi: "2 yılı aşkın zamandır burada görev yaptığım süre içerisinde gördüğüm kadarıyla dernek başarılı, üyelerini yan yana getiren, maddi ve manevi desteğini ortaya koyuyor. İçişleri Bakanlığımız Dernekler Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa yapılan proje, yeraltında bir umut ışığı doğurdu. Bu kapsamda maden şehitlerimizin yakınlarına alınan hediyelerini veriyoruz. Hayırlı olsun. Biz devlet olarak her işinizde de yanınızdayız. Projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz"

 

TOPLAM 94 BİN LİRA MADDİ KAYNAK

Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit, dernek binasındaki törende yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı ile ortaklaşa düzenledikleri, "Yeraltında doğan umut ışığı" projesine toplam 94 bin lira maddi kaynak aktarıldığını bildirdi.

 

KIRTASİYE, GİYİM VE EĞİTİCİ OYUNCAKLAR...

Sadece Zonguldak değil çeşitli illerdeki maden şehitlerinin yakınlarının da dernek üyesi olduğunu belirten Yiğit, "Proje kapsamında Zonguldak ve diğer illerdeki maden şehitlerinin yakınlarından oluşan 100 kişiye kırtasiye, giyim ve eğitici oyuncaklardan oluşan hediyelerimizi dağıtıyoruz. Şehit maden işçilerinin çocukları olarak İçişleri Bakanlığımıza, Zonguldak Valiliği, Ereğli Kaymakamlığına desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

Yardımlar dağıtıldığı sırada şehit maden işçilerinin yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)