Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan piyade sözleşmeli er Sait Miyanyedi'nin şehadet haberi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki ailesine verildi.

Şehidin ilçeye bağlı Dereköseler köyündeki ailesinin evine gelen Çaycuma Kaymakamı Muharrem Coşgun, üzücü haberi baba Satılmış ile anne Naciye Miyanyedi'ye verdi.

Eve ve mahalleye Türk bayrakları asılırken, Miyanyedi'nin şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları da aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit piyade sözleşmeli er Sait Miyanyedi'nin cenazesinin Cuma günü Dereköseler köyünde, Cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

‘ACIMIZ BÜYÜK’

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Hakkari’de atış eğitimi sırasında, Zonguldak Çaycuma Dereköseler Köyü’nden Piyade Sözleşmeli Er Sait Miyanyedi’nin şehit olması nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı. Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti;

“Hakkari, Çukurca Bölgesi’nde atış eğitimi sırasında meydana gelen kazada hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Er Sait Miyanyedi’nin vefat ettiği haberini büyük bir üzüntü ile aldık. 5 yıldır Hakkari, Çukurca’da sözleşmeli piyade er olarak görev yapmakta iken 15 Ocak 2020 tarihinde yapılan eğitim sırasında Sait Miyanyedi,el bombasının infilak etmesi sonucunda şehit olmuştur. Acımız çok büyük.  Zonguldak bir kahraman evladını kaybetmiştir. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm Zonguldak’a sabır ve başsağlığı diliyorum”