Çocukları ve yakınları ile yaklaşık 170 gündür kayıp eşinin bulunması için şehit oğlunun mezarı başında her gün dua ederek gözyaşı döken acılı anne, arama çalışmalarının yeniden başlatılmasını istiyor.

Kdz.Ereğli'ye bağlı Alacabük Köyü'nde yaşayan 66 yaşındaki Yaşariye Hırçın, 1997 yılında Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan oğlu Cafer Hırçın'ın ardından bu kez kayıp eşi için gözyaşı döküyor.

 

ANNENİN GÖZYAŞLARI

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nden emekli olan eşi İsmail Hırçın (68) ile birlikte Bolu'nun Yeniçağa ilçesine kızları ve torunlarını görmek için gittiklerini anlatan Yaşariye Hırçın, yaptığı açıklamasında, "1 Şubat sabahında beraber kahvaltı yaptık, yemeğini yedi ve evden, 'pazara gidiyorum, öğlene kadar geleceğim' diye çıktı. Birşey lazım oldu telefonla aradım, telefonu kapalıydı, ulaşamadım. Gece gündüz arıyorum. Hiçbir yerde birşey bulamadık" dedi.

 


ŞEHİT OĞLUNUN BAŞINDA DUA

Şehit oğlunun mezarı başına gelerek kayıp eşinin bulunması için hergün dua ettiğini belirten acılı anne, Bolu'da gerçekleştirilen arama çalışmalarında herhangi bir sonuç elde edilemediğini, 170 gündür haber alamadıkları eşinin hayatından endişe duyduğunu dile getirdi, yetkililerden arama çalışmalarının yeniden başlatması için yardım istedi.

 


KISA GÖRÜNTÜSÜ ÇIKTI

Kendisinin ilçe merkezinde yaşadığını ve hafta sonları annesinin yanına giderek şehit kardeşinin mezarı başında dua ettiklerini söyleyen oğlu Saffet Hırçın ise 1 Şubat tarihinde kaybolan babasının bir akaryakıt istasyonunun önünden geçerken kısa bir görüntüsünün tespit edildiğini anlattı.

 

"YARDIM BEKLİYORUZ"

Ekiplerin o tarihte elverişsiz hava şartlarına rağmen yaptıkları tüm aramalardan herhangi bir sonuç elde edemediğine değinen Saffet Hırçın, şunları söyledi: "Her hafta geliyoruz, şehidimizin başında dua ediyoruz. Şuana kadar yapılan aramalardan bir sonuç alamadık. 2-3 Aydır herhangi bir arama yok. Babamızın bulunmasını istiyoruz. Kaybolmadan 1 hafta önce evden çıkıyor Bolu'ya kız kardeşimin yanına gidiyor. 1 Hafta orada kaldıktan sonra 1 Şubat 2018 tarihinde pazara gidiyorum diye Eskiçağ'dan çıkıyor, yolda geçerken bir görüntüsü var sadece ondan sonra hiçbir kaydı yok. Babam bu bölgelerde olmuş olsa herkes tanıyor, hemen haber verirler. Babam her gün buraya gelir oğlunun mezarı başında dua ederdi. Yardım bekliyoruz, aramaların tekrar başlatılmasını istiyoruz. Şuanda nereye gitsek prosedüre takılıyoruz, ilerleme yapamıyoruz"

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)