AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Çanakkale Şehitler Anıtı’nda ortaklaşa düzenledikleri iftar yemeğinde savaşta şehit düşen dedelerin torunlarını bir araya getirdi.
Düzenlenen etkinliğe en yaşlı gazi olarak bilinen merhum Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz da katıldı. Çanakkale Şehitler Anıtı Büyük Abidenin önünde 10 bin kişiye verilen iftar yemeğinin menüsü ise 1915 yılında savaş sırasında askerlerin içtiği buğday kırımdan çorba ve siyah ekmek.
10 bin şehit torununun buluştuğu iftar programında  konuşan Turgut Kaçmaz, “Kimi kundaktaki yavrusunu bırakıp koştu cepheye. Kimi eşinden, dostundan, sevdiğinden ayrıldı geldi. Kimi nişanlı, evliydi kimi. Kınalı kuzularıyla bağrı yanık anaların. Oğul, baba, kardeş, kocaydılar ama hepsinin yüreğinde, geride bıraktıkları can parçalarından daha ziyade bir aşk vardı: Vatan. Tarihin gördüğü destansı vatan müdafaalarından biridir. Çanakkale Kara ve Deniz Savaşları. İstiklal şairimiz Akif’in ‘Eski dünya, yeni dünya, bütün akvam-ı beşer, kaynıyor kum gibi, tufan gibi, mahşer mi hakikat mahşer’ mısralarıyla anlattığı üzere yalnız birkaç ülkenin değil neredeyse tüm dünyanın karşımıza çıktığı bu çetin cephede, şanlı tarihimizin en parlak zaferlerinden biri yaşanmış, kahraman askerlerimiz, tam teçhizatlı ordulara sahip yedi düvele iman dolu göğüslerini siper ederek tarihe geçmişlerdir. 98 şehit torunu dedelerinin huzurunda, Yurdun dört bir yanından gelerek cansiperane vatan müdafaalarıyla ölümsüzleşen Çanakkale Şehitlerimizi, bu destansı mücadelenin 98. Yılında anlamlı bir etkinlikle anıyoruz.  Vatan için gözünü kırpmadan cepheye koşan, Türk, Kürt, Arnavut, Boşnak, Laz, Çerkez, Arap, Makedon, Memalik-i Osmaniye’nin her bir köşesinden şehadet makamına erişen vatan evlatlarının torunları, şimdi yine atalarının aziz hatırası önünde buluşmak için o günkü şevkle koşup geliyorlar. Yurdumuzun yanı sıra bugün resmi sınırlarımız dışında kalan topraklarda da yaşan 98 gazi ve şehit torunu, Çanakkale Dastanının 98. Sene-i devriyesinde yine o yıllardaki gibi bir Ramazan günü buluşuyor, aziz şehitlerimizi dualarla anıyor ve ebedi hatıralarını ilelebet yaşatacak bir çıkar dikiyorlar. Bugün üzerinde yaşadıkları farklı ülkelerden getirdikleri toprak, yıllar sonra atalarının birlikte vurulup düştüğü toprakla karışıyor, dikilen o ulu çınara vatan oluyor. Programın tertip ve organizasyonunda emeği geçen AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a ilgi ve katkılarından dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz“ dedi.