Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şehit asker için kaleme alınan şiir okunurken duygu oldu anlar yaşadı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından 14 Temmuz 2011 günü pusuya düşürülerek şehit edilen 13 askerden 23 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın'ın anısına mezarı başında anma programı düzenlendi. Anma programına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve il protokolü katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.
Şehidin ağabeyi Osman Aydın, kardeşi için yazdığı ve beş kıtadan oluşan şiiri okudu. Ağabey Osman Aydın'ın şiiri okuduğu sırada programa katılanlar duygu dolu anlar yaşadı. Bakan Yılmaz'ın yanında oturan anne Ayşe Aydın ise gözyaşlarına hakim olamadı.
Bakan Yılmaz, programdaki konuşmasında, "Bizim için en büyük nimet, peygambere komşu olabilmektir dedi. Bakan İsmet Yılmaz, ardından şehidin evinde yemek yedi. Yemek sonrası şehit Noyan Aydın anısına hazırlanan anı evini gezen Bakan Yılmaz, anı defterine ise Şehit Noyan Aydın kardeşimin mekanı cennet olsun. Her nefis ölümü er veya geç tadacaktır. Bu vatan için can verenler, bu milletin gönlüne gömülmüşlerdir. Milletimiz, aziz hatırasını sonsuza kadar yaşatacaktır yazdı.