​Çaycuma’nın Karalar Mahallesi’nde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce oluşturulan Şehitler Ormanı mevkisinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adına hatıra ormanı fidan dikim etkinliği yapıldığı bildirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Fidan dikim etkinliğine, Çaycuma İlçesi Kaymakamı Serkan Keçeli, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Hikmet Yazıcı, Zonguldak Orman İşletme Müdürü Hüseyin Albayrak, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen, Zonguldak Orman İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri,, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Tema Temsilcileri, şehit yakınları ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Keçeli, “Çaycuma’da bir ilki yaşıyoruz. Şehitlerimiz adına bir orman düzenlemesinin bir başlangıcını yapmış olacağız. İnşallah şiirde bahsedildiği gibi şehitlerimizin hatırasına ne yaparsak yapalım, hakkıyla karşılık vermiş saymıyoruz biz kendimizi. Ama en azından onların isimlerinin dalgalandığı, onların isimlerinin asılı bulunduğu birer ağaçları bugün toprakla buluşacak. İnşallah diktiğimiz fidanlar karşılık bulur. Hepsi tutar güzel bir orman halinde şehitlerimizin hatırasına ufak bir adım atarak katkıda bulunuruz diye ümit ediyorum. Biz özellikle şehit yakınlarımızın ağaçlarını kendilerinin dikmesini istiyoruz”” diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ise “Bizler bugün burada şehitlerimizin manevi huzurunda sizlerle birlikte onların hatırasını yaşatmak üzere, bir nebze olsun yeşile ve doğaya katkıda bulunmak istiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğü olarak gelecek nesillere yaşanılır bir ülke bırakmak ve Güzel ülkemizin şehit kanlarıyla sulanmış topraklarının çöl olmasını istemiyoruz.

18 Mart Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Zaferimiz nasıl unutulmuyorsa 15 Temmuz'da İnşallah unutulmayacak. Bu ağaçlar büyüdükçe yeşerdikçe buradan geçen herkes o günü unutmayacak ve hatırlayacak. Özellikle öğrencilerimizle bu fidan dikimini yapıyoruz. Öğrencilerimiz, 15 Temmuz’da neler yaşandığının şuurunda ve bilincinde olup bizden sonraki nesillere de bunları aktaracaklar.

Doğaya yakın bir anlayışla ekosistem bütünlüğü içerisinde ormanlarımızın sürekliliğini ve yenilenmesini sağlanacak olup Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’ nun talimatlarıyla orman köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın gelir seviyelerinin artırılması için 1.000 ıhlamur, 1.000 kestane, 1.000 fıstıkçamı, olmak üzere 3.000 adet fidan dikilecektir. Her bir fidanı toprakla buluştururken şehitlerimize de birer Fatiha okuyacağız. Bu topraklara vatan özelliği veren şehitlerimizin adını vereceğiz. Bu vesile ile kahraman şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyoruz. dedi.