Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitleri Anma Günü nedeniyle ilçe merkezinde bulunan Alimolla Camiinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif programı düzenledi.

Akşam namazının ardından gerçekleştirilen programa İlçe Müftü Vekili Mehmet Ergün ile birlikte müftülük personeli, din görevlileri, şehit yakınları, gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Müftü Vekili Mehmet Ergün, Çanakkale Savaşının, Türk milletinin var olup olmama savaşı olduğunu belirterek, Bu savaş bütün dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' dedirterek zaferle sonuçlanmıştır.

Dün Ecdadımız kendisine düşen vazifeyi yüz binlerce şehit vererek yerine getirmiştir. Türkiye'miz bizim için en vazgeçilmezlerdendir.
Atalarımız bu topraklar için kendilerine düşen bütün vazifeleri layıkıyla yerine getirmişler, bu topraklara namahrem elini değdirmektense ölmeyi şeref sayarak şehitliğe sevinçle uçmuşlardır.
Vatanı sevmek, düşmanlara onu terk etmemek, kendisine gelecek her türlü zarara karşı gerekli tedbirleri almak ve gerektiği zaman onun için canını vermek kutsal bir vazifedir" dedi.

Ergün'ün konuşmasının ardından din görevlileri tarafından şehitler için Mevlit-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okundu.
Müftülük ilahi ekibinin Çanakkale şehitlerine okudukları ilahi ve kasideler dinleyenleri duygulandırdı. Müftü Vekili ERGÜN tarafından yapılan dua ve yapılan ikram ile program sona erdi.