Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği tarafından, Süleymanbeyler Merkez Camii’nde; vatan ve maden şehitleri için Mevlid-i Şerif okutuldu.

 

Karadeniz Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif programına başta Denek Başkanı Hikmet Erlat ve Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri olmak üzere, 19. Dönem Zonguldak Milletvekili ve Başkent Üniversitesi Hastanesi Genel Koordinatörü Ali Uzun, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve Belediye Meclisi Üyeleri, DP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Karagüzel, Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Yaman, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk, AK Parti Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu, CHP önceki Parti Meclisi Üyesi Buket Müftüoğlu, CHP önceki İlçe Başkanlarından Bayram Gürkan, AK Parti önceki İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Özçiçek, AK Parti önceki Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Saffet Bozkurt, Fikret Kızmaz, Zonguldak Tabipler Odası ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Spor Kulübü Başkanı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Recep Erdoğan, Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yazıcıoğlu, 2007 yılında Şırnak İli Bestler Dereler bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Er Ayhan Demirci’nin babası Kamil Demirci, Annesi Makbule Demirci, kızkardeşi Arzu Demirci ve şehidin adını taşıyan yeğeni Ayhan Demirci ile maden şehitlerinin yakınları, çok sayıda Muhtar ve vatandaşlar katıldı.

 

"Biz de Milli Bir Hassasiyet Göstermeliyiz"

 

Kdz. Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hikmet Erlat yaptığı konuşmada, şehir merkezi ile kırsalı buluşturmak adına Mevlid-i Şerif programını Süleymanbeyler’de düzenlediklerini belirterek, amaçlarının; şanlı tarihimizi unutturmamak ve gelecek nesillere en iyi şekilde yansıtabilmek olduğunu söyledi.

Erlat; “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü içerisinde herkes üzerine düşeni yapıyor. Birinci Dünya Savaşı'ndan bu güne kadar misak-ı milli sınırlarımız içerisindeki vatanımızın korunmasında ve yine Kültürümüz olan madenlerimizde binlerce şehit verdik. Bize emanet edilen bu kutsal vatanımızı korumada biz de milli bir hassasiyet göstermeliyiz. Kültürümüz olan madenlerimizde binlerce şehit verdik. Bunları unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bu amaçla Dernek olarak şehitlerimiz için mevlit okutmak istedik, bize bu organizasyonun yapılmasında destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mevlidin ardından vatan, millet ve mukaddesat uğruna seve, seve canlarını feda eden bütün şehitler için edilen duanın ardından cami bahçesinde vatandaşlara yemek ve gül suyu ikram edildi.