Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret etti.
Dernek yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Posbıyık, Belen Yenimahalle'ye Şehitler Mezarlığı yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
İlçenin 36 şehit verdiğini anlatan Posbıyık, "Belen Yenimahalle'de 80 dönüm arsayı istimlak edip şehir mezarlığı için ayırmıştık. Bu projenin içinde cami ve gasilhanenin de bulunduğu Şehitler Mezarlığı bulunuyor. Proje hazırlandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan görüş alacağız. Şehitlerimiz için, ailelerimiz için ne yapsak azdır" dedi.
Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Öztürk, Başkan Posbıyık’a çiçek takdim ederek bugüne kadar verdiği destekler için teşekkür etti. Kdz. Ereğli Belediyesi’ni her zaman yanlarında hissettiklerini söyleyen Öztürk, şunları söyledi:
"Derneğimiz Ereğli’de 2007 yılında kurulmadan önce de Başkanımız şehit ailelerine hep duyarlı davrandı, her zaman yanımızda hissettik. Dernek faaliyetlerimizde de her zaman destek oldunuz. Yeni yönetim kurulu arkadaşlarımızla sizleri ziyaret ederek teşekkür etmek istedik. Katkılarınız için şehit aileleri adına teşekkür ediyoruz"