Alaplı Aktif ve Gençlik Spor Kulübü yağlı güreşçileri, 656. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde üzerinde "15 Temmuz 2016" yazılı kispetlerle mücadele edecek.

Kulüp Başkanı Hüseyin Uğuz yaptığı açıklamada, 655. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'inde ilk dörde giren güreşçileri Sefa Yılmaz ve Yunus Emre Yaman'a, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından "15 Temmuz 2016" yazılı kispet hediye edildiğini söyledi.

Güreşçilerin kispetlerini 14-16 Temmuz tarihlerinde yapılacak 656. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde giyeceklerini ifade eden Uğuz, şunları kaydetti:

"Geçen yılki Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde güreşçilerimiz Yunus Emre Yaman deste orta boyda, Sefa Yılmaz ise ayak boyda üçüncü olmuştu. Türkiye Güreş Federasyonu, Kırkpınar'da derece yapan güreşçilere 15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi ve şehitlerimizin anısına yaptırdığı "15 Temmuz 2016" yazılı kispet hediye etti. Alaplı'dan iki sporcumuz kispetlerini aldı. İnşallah 656. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde kispetlerini giyecekler. Ondan sonra hangi il ya da ilçede yağlı güreş varsa bu kispetlerle mücadele edecekler. 15 Temmuz hain darbe girişimini hiçbir zaman unutmayacağız."

Güreşçi Sefa Yılmaz ise Türkiye Güreş Federasyonuna teşekkür ederek, "Kispetimde '15 Temmuz 2016' yazmasından gurur duyacağım. Hain FETÖ'nün 15 Temmuz günü ülkemizi bölmek için yaptığı bu kanlı darbe girişimi Allah'ın izniyle milletimizin beraberliğiyle devletimizin önderliğinde askerimiz, polisimiz, halkımızla bastırılmıştır. İnşallah 656. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde birinci olarak, 15 Temmuz şehitlerine armağan etmek istiyorum." diye konuştu. 

(A.A)