Alaplı'da yaşayan emekli imam Mustafa Kocaman, Hz. Muhammed, örnek Müslüman şahsiyetler, şehitlik ve gazilik gibi konuları içeren kitaplarını ücretsiz olarak dağıtıyor. 

Kocaman, yaptığı açıklamada, 2015'te kendi hayatını anlatan "Dağ Başında bir Çocuk" kitabının ardından 2016'da ikinci kitabı "Dualarla Hadislerle Menkıbeler" adlı kitabı çıkardığını söyledi.

Sekiz bin adet bastırdığı ve ücretsiz dağıttığı kitapları okurlara verirken, vatan savunması yolunda şehit düşenlere dua istediğini anlatan Kocaman, "Alaplı Belen köyünde doğup büyüdüm. Küçük yaşlardan beri hep kitap yazma hayalim vardı. İlkokula başladıktan sonra yaşadıklarımı her gün bir kenara not ederek bu yaşıma kadar sakladım. 4 bin adet bastırdığım ilk kitabımı Türkiye'nin birçok bölgesini gezerek, dağıtımını kendim yaptım. Kitabımı hediye ettiğim insanlardan önce şehitlerimiz için sonra kendim için hayır duası istedim." diye konuştu.

İkinci kitabında şehitlik, gazilik, askerlik, yurt savunması ve bazı şiirlerin yer aldığını anlatan Kocaman, şunları söyledi:

"Bu kitabımdan da 4 bin adet bastırarak dağıtımını yaptım. İlk kitabımda olduğu gibi hediye ettiğim insanlardan şehitlerimiz ve ülkemiz için hayır dua istedim. Kitap yazmayı çok seviyorum. 80 yaşındayım ömrüm yettikçe kitap çıkarmaya devam edeceğim. Üçüncü kitabı çıkarmak için hazırlıklara başladım. Benim için maddiyat hiç önemli değil, önemli olan şehitlerimiz ve ülkem için bir şeyler yapabiliyor olmak."

Haber: Cem Sürmeneli