Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü mensuplarına yönelik yürüttüğü harekata destek olmak ve şehitleri anmak isteyen Ereğli Belediyesi yöneticileri ve çalışanlarından oluşan grup belediye binası önünde bir araya geldi.

 

SLOGAN ATTILAR

Dev Türk bayrağı açan gruptakiler, "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıp Atatürk Anıtı'na yürüyüşe geçti.

 

KALABALIK ANIT ÖNÜNDE ARTTI

Atatürk Anıtı önünde gelen kalabalığa Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, ilçedeki siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

KAHBECE SIKILAN KURŞUNLAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendilerine kahpece sıkılan kurşunlar altında vatan ve milletin bölünmez bütünlüğü için kahramanca çarpıştığını söyledi.

 

"DOSTA VE DÜŞMANA GÖSTERMİŞTİR"

Mehmetçiğe dualar gönderdiklerini anlatan Madenoğlu, şu ifadelere yer verdi: "Allah onların yardımcısı olsun. Türkiye Cumhuriyeti devleti hiçbir zaman zelil duruma düşmemiştir. Zeytin Dalı Operasyonu ile de düşmeyeceğini bir kez daha dosta ve düşmana göstermiştir. Sınırlarımızın güneyinde bir terör devleti kurulmasına asla ve asla müsaade edemezdik, etmedik de. Devletimizin, hükümütemizin aldığı kararla kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri şehit, gazi oluyor. Sonuçta hürriyetimizi, istiklalimizi, geleceğimizi tehlike altına alacak olan bir takım tehlikeleri bertaraf ediyor"

 

"GÜÇ KUVVET VERSİN"

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, başta Afrin olmak üzere tüm şehitler ve vatan için yürüyüşe çıktıklarını belirtti. "Rabbim Afrim operasyonuna katılan ordumuzu korusun" diyen Uysal, "Rabbim nöbet tutan, sınırlarımızı bekleyen güvenlik kuvvetlerimize güç kuvvet versin. Bu alanı doldurduğunuz için Ereğlili hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)