Afyonkarahisar'da, askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden Zonguldaklı Emrah Kartal ve Mücahit Coşkun'un kimlik tespit çalışmalarının tamamlandığı ve 16 Eylül 2012 tarihinde askeri helikopterle memleketlerine gönderileceği belirtildi.


Ankara GATA'ya Alaplılı şehit asker Mücahit Coşkun'un cenazesini almak için giden yakını Şeref Coşkun, kimlik tespit çalışmalarının tamamlandığını 16 Eylül 2012 Pazar gününden itibaren memleketlerine gönderileceğinin kendilerine iletildiğini söyledi.


Afyonkarahisar'daki olay yeri incelemesinin ardından Adli Tıp'ta kimlik tespit çalışmalarının bitirilerek çalışmaların sona erdiğini belirten Coşkun, şöyle konuştu: Afyonkarahisar'daki olay yeri incelemesinin tamamlanmasının ardından bizlere DNA testi için Adli Tıp'ta çalışmaların tamamlandığı bilgisi verildi. Zonguldaklı şehitlerimiz 16 Eylül 2012 Pazar günü askeri helikopterlerle Zonguldak'a GATA Lojistik Komutanlığında görevli Albay Yılmaz Şanan ile birlikte getirilecek. 16 Eylül 2012 Pazar günü GATA önünde 24 askerimiz için bir askeri tören düzenlenecek akabinde şehitlerimiz yakın bölgelere karayolu, uzak bölgelere ise uçak ve helikopterlerle götürülerek ailelerine teslim edilecek.