Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.

Çimenoğlu, yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Milletçe; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bir kez daha büyük bir coşku ve büyük bir heyecanla kutlamanın onuru ve gururunu yaşıyoruz.

Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasında en önemli dönüm noktalarından biri olan Büyük Önder Atatürk’ün Başkumandanlığındaki 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşı, aynı zamanda büyük bir destan ve zaferin adı, hürriyet ve bağımsızlığın simgesidir.

Tarihi zaferlerle dolu bir milletin fertleri olarak, ülkemizi işgalden ve esaretten kurtaran bu zaferlerin hangi zor şartlar altında kazanıldığını unutmamalı, aynı mücadele gücü ve ruhunu, ihtiyaç duyulduğunda her zaman gösterebilecek iradeyi Milletçe kendimizde bulabilmeliyiz. Ancak bu şekilde, kazanılan zaferler her daim Milletimizin benliğinde hak ettiği anlamı ve değeri bulur.

 Bu vesileyle başta 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Savaşının Başkumandanı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”