İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, "Demokratik Açılım" konulu açıklamasına tepkiler sürüyor.
Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, şehit aileleri ve yakınları adına, gelinen süreci ve atılan adımları dün bir açıklama yaparak sert bir dille eleştirdi.
Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yorulmaz, sorun çözme adına yaşanan gelişmelere tepkilerini şöyle özetledi:
 
"AĞZIMIZ, GÖZÜMÜZ
BANTLI EYLEM"
"Terör örgütü, beşikteki bebeği öldürürken, 30 bin şehit verirken 'demokrasi, insan hakları' yok muydu? Şimdi çıkıp 'barış'tan söz ediyorlar. Daha şehitlerimizin kanı kurumadı, analarımızın gözyaşları dinmedi. İmralı'daki haini bile şehitlerimizin arkadaşları, Mehmetçikler bekliyor. İşte budur; demokrasi, insan hakları! Buradan sesleniyoruz; vatan toprakları şehit kanıyla sulandı, gerekirse yine şehit kanıyla sulanmaya devam edecek. O zaman devleti idare eden insanlar da açıklasın. Şehit çocuklarımızın kanları onları boğacak. Biz bugünden sonra bütün dernekler olarak bir araya gelip ağzımızı ve gözümüzü bantlayıp 15 Ağustos Cumartesi günü Ankara'da konuşmadan oturma eylemi yapacağız. Bu konuda bütün vatandaşlarımızdan bize destek olmalarını istiyoruz. Bundan sonra da yapacağımız eylemleri de kendilerini açıklayacağız."

"BİZ SUÇLU DEĞİLİZ"
"Ülkemizde 'Kürt sorunu' yok. Sadece akıl sorunu var. Biz Abdullah Öcalan'ın asılmasını zamanından beri söylüyoruz. Osmanlı Devleti'ni nasıl yıktılarsa, Türkiye Cumhuriyeti'ni de o eyleme götürüyorlar. Hala daha iki gün önce bir milletvekili Başbakan'a bile laf attı. Söylenen laflar çirkindi, nefretle kınıyoruz. Bugüne kadar Türkiye'deki şehit aileleri sükunet içerisindeydi. Bundan sonra sesimizi çıkartacağız. Biz suçlu değiliz. 20 yaşındaki çocuklarımızı biz şehit verdik."