Vali Ahmet Çınar Zonguldak için, "Aciliyetleri öne alıp, takvim belirleyip somut adımlarla yürümek, yapabildiğimizi yapmak, yapılması gerekenleri de planlamak şeklinde bir yol alabiliriz." dedi. Zonguldak Valiliği öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Özel İdare işbirliğinde "Zonguldak İletişiminde Değerler Haritası Çalıştayı" gerçekleştirildi. Vali Ahmet Çınar, bir otelde düzenlenen çalıştayda, Zonguldak'la ilgili samimi gayretler içinde olduklarını ve iyi işler yapmak istediklerini söyledi.

 

“TAKVİM BELİRLEMELİYİZ”

Yapılacak işlerin lafta kalmaması gerektiğini ifade eden Çınar, şöyle konuştu: "Topyekün her şeyi birlikte yapmaya kalkarsak da hiç bir şey yapamayız. Bu nedenle aciliyetleri öne alıp takvim belirleyip somut adımlarla yürümek, yapabildiğimizi yapmak, yapılması gerekenleri de planlamak şeklinde bir yol alabiliriz. Şehrimizin çok değerleri var. Muhteşem bir tabiatı, denizi, dağları, bitki örtüsü, Türkiye'nin en çok ve en kaliteli ormanları Zonguldak'ta var.

 

“TURİZM AYRI BİR KONU”

Türkiye'nin en ücra köylerine kadar ocaklarını ısıtan kömür ve Zonguldak'a karşı oluşmuş o sıcaklık tanınmışlık, sevilmişlik var. Bu şehirde turizm ayrı bir konu. Ekonomik potansiyeller, değerler, bitki örtüleri ise ayrı bir konu. Bizim bunları bir program dahilinde üretim modelleriyle, pazara sevk edecek teknik usulleriyle topyekün çalışmışlık, projelendirilmişlikle insanlarımızın, ülkemizin ekonomilerine katkı sağlayacak çalışma ve modelleri yapmamız gerekiyor."

Panel konuşmacı Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin'in sunumuyla devam etti.


(Anadolu Ajansı)