Zonguldak Valisi Ali Kaban yaptığı açıklamada, Asma Mahallesi'nde atıl durumda bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait alan üzerinde bir süredir çalıştıklarını söyledi.

Bölgenin kentin açılım noktalarından biri olacağına inandığını ifade eden Vali Kaban sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu çalışmayı nasıl ve nasıl bir süreç içerisinde gerçekleştirebileceğimiz hususları ele alacağız. Burada bir kültür merkezi çalışmamız olacak. Şehrin içinde boğulduk. Geniş ve ferah bir alanda, koruma altına alınmış binaların bulunduğu o bölgede yapılacak bir kültür merkezi orada güzel bir başlangıç olacak. Bunun çalışması başlatıldı. Diğer tarafta kömüre giden demiryolu projemiz var.

Onun ilk adımı olarak Kozlu ile Üzülmez'i bağlayan hattı bir demiryolu projesi olarak kömürü göstereceğimiz bir gezi projesine dönüştüreceğiz. Bizler, kentin kültür ve turizm boyutunu tekrar ve ısrarla gündeme getirmek ve bunun merkezi olarak ‘Üzülmez Kültür Vadisi’ni oluşturmak istiyoruz. Bugün de burada bu amaçla bir araya geldik."

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin katıldığı toplantı basına kapalı devam etti.

(A.A)