Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 87. Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısına katılan MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Zonguldak sorunlarını yazılı rapor halinde Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’e verdi.
Konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 87. Genel yönetim Kurulu (GİK) toplantısı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in iştirakiyle Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yapılırken Zonguldak merkez ve ilçelerdeki MÜSİAD temsilcileri hazır bulundu.
Grand Asya Oteli’nde yapılan MÜSİAD 87. Genel yönetim Kurulu toplantısında eğitim konusu masaya yatırıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın başkanlık ettiği ve 2 gün süren toplantıya Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile 82 MÜSİAD şube başkanı katıldı. Toplantı, MÜSİAD’ın faaliyetlerini ifade eden sinevizyon gösterisiyle başladı.  
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, bu yılki GİK toplantısının esas konusunun eğitim olduğunu söylerken Bandırma’nın ticari ve ekonomik vaziyetini de özetledi.  Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem selamlama konuşması yaptı. Erdem, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın sıkı programı olmasından ötürü toplantıya katılamadığını söyleyerek, Avcı’nın selamını illetti. Son 12 yıldır hükümet yardımı ile ülkedeki eğitimdeki reformlardan bahseden Bakan Yardımcısı Erdem, eğitime verilen öneme vurgu yaptı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüşme fırsatı bulan MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, Zonguldak sorunlarını yazılı rapor halinde sundu. 
Milli Eğitimin öncelikli sorunlarını soru-cevap şeklinde rapor haline getirdiklerini belirten Başkan Salih Yılmaz, “MÜSİAD olarak Zonguldak sorunlarını rapor haline getirip ilgili Bakana veriyor ve sorunların çözümü noktasında baskı unsuru olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da raporlarımızı Zonguldak’taki yetkililerle birlikte hazırlayıp gerekli mercilere ulaştıracağız. MÜSİAD Olarak yaşanabilir Zonguldak için gayretimizi artırarak devam ettireceğiz” dedi.  
Başkanlar Toplantısı ve Sektör Kurul Toplantıları iki gün boyunca devam etti. (Haber Merkezi)