Kdz.Ereğli Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulunun Bilime Dokunun sloganıyla gerçekleştirdiği 2.Bilim Şenliği, sahil güzergahında bulunan Amfi Tiyatro'da yapıldı. Bilim şenliğinin en ilginç bölümünde ise geleceğini söyleyen bir firmanın mazeret bildirmeksizin katılmamasına öğrenciler panoya astıkları yazı ile tepki gösterdi.
65 Standın sergilendiği şenlikte eğlenceli deneyler, bilim merkezlerinde bulunan yeni deney setleri ve öğrencilerin yıl içinde yaptığı projelerden bazıları sergilendi. Kimya gösteri grubu, sağlık grubu, Van De Graff jeneratörü, Hidrolik fren sistemi, elektromıknatıslı vinç, stirling motoru, ses frekansıyla alevlerin dansı, yüzen yüzükler, merceklerle basket oyunu, göz yanılmaları, elektrik devreleriyle oyun gibi birçok çalışma halkın beğenisini kazandı. Okulun Fen ve Teknoloji Öğretmeni Şenol Yıldız konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, Geleneksel hale  getirdiğimiz Bilim Şenliğinde amacımız halkımıza ve öğrencilerimize bilimin sıkıcı olmadığını göstermek, teknolojik gelişmelere dikkat çekmektir. Bu vesileyle öğrencilerimiz ders kitaplarında resimlerini gördüğü ancak dokunamadığı deney araçlarına  dokunuyor, müfredat konularımız eğlenceli hale geliyor, yaptıkları  projelerin bilimsel izahlarını sunuyor, özellikle bilimsel düşünme becerileri gelişiyor, bilime olan bakışları değişiyor sözleri ile konuştu.
Öte yandan Amfi Tiyatro'da yapılan Bilim Şenliğinde similasyon çadırı kuracağını söyleyen mazeret bildirmeksizin de etkinliğe katılmayan firmaya afişle öğrenciler tepki gösterdi. Panoya Sahtekarlık İlanıdır diye yazı asan öğrenciler alt bölüme ise, Bugün gelecek olan platenaryum, firmanın mazeret belirtmeden gelemeyeceğini belirtmesi nedeniyle iptal olmuştur. Tepki lerinizi aşağıdaki şahsa bildirmenizi rica ediyoruz denildi.