Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Musa Şekerci, sendikanın Antalya'da yapılan istişare ve eğitim toplantısı hakkında açıklama yaptı.
Şekerci, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Sendikamızın Genişletilmiş İstişare ve Eğitim Toplantısı, 29-31 Ekim 2009 tarihleri arasında Antalya-Porto Bello Otel'de yapıldı. Toplantıya, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Genel Sekreter Gazi Çelik, Genel Mali Sekreter Zeki Topakkaya, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Zahit Borak, Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Mehmet Doğan, Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri İbrahim Hakkı Gül, Genel Merkez Denetleme Kurulu üyeleri Erdoğan Erbay, Kemal Karakuş, Süleyman Armağan, Genel Merkez Disiplin Kurulu üyeleri Servet Yıldız, Yaşar Ünal, İsmail Demir, Şube Başkanları, İl Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri katıldı. Genel Başkanımız Hacı Bayram Tonbul ve Genel Eğitim Sosyal İşler Sekreterimiz Turan Güneş, ameliyat geçirmelerinden dolayı toplantıya katılamadı. Ülkemiz bir değişimin, hatta değişimlerin içerisindedir. Tabii ki, bu değişim kolay olmuyor. Zaman zaman sancılar çekiliyor. Ancak biliyoruz ki, bize şu an meşakkatli gözüken ve belki de zaman zaman acı duyacağımız bu sancılar sonucu itibariyle genelde ülkemiz, özelde ise bizler için adeta bir doğum müjdesi taşıyor. Ülkemiz bu değişim şansını geçmişten bugüne bu topraklarda yetişen nadide liderlerle yakalamış, sendikamız Memur-Sen ise temsilde ve yetkide bu değişim şansını Sayın Ahmet Gündoğdu ile yakaladı. Enerji Bir-Sen ise bu şansı siz değerli üyelerimiz, temsilcilerimiz, sendika İl yönetim kurullarımızla ve Genel Merkez yönetim kurulumuzla yakaladı. Bilindiği üzere bu sene toplu görüşmelerin üzeri global kriz ve çeşitli gündem maddeleriyle örtülmek isteniyor. Fakat Memur-Sen bu duruma sessiz kalmayarak çeşitli eylem ve faaliyetlerle diri tutmasını bildi. Açlık sınırının 869 TL olduğu bu dönemde kimsenin çalışanları sefalet içinde bırakmaya hakkı yok. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışanların haklarını korumak için en etkin eylem ve faaliyetleri yapmak için yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Bu yıl Zonguldak Enerji Bir-Sen olarak iyi çalıştıklarını ve sendikayı kendine yakışır seviyelere ulaştırdıklarını bu vesile ile yönetim kurulu adına üyelerimize ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Toplantı çok yararlı geçti."
Toplantıya, Zonguldak'tan İl Sekreteri Muharrem Kiraz, İl Muhasibi İlyas Kayalı, Yönetim Kurulu Üyeleri Arif Karakaş, Tahir Aktaş, İrfan Aslan, Ramazan Küçükkaya katıldı.