Alaplı Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin, teneffüs aralarını daha iyi değerlendirmeleri için oyunların içine rakamlar koyarak matematik öğretiyor.
Alaplı TOKİ Okçular İlköğretim Okulunda başlatılan uygulamada, Okul bahçesine öğrencilerin en çok oynadığı 'seksek' ve 'Köşe kapmaca' gibi oyunların içlerine sayılar yazılarak İlköğretim yeni başlayan öğrencilerin matematik öğrenmeleri sağlanıyor.
Alaplı TOKİ Okçular İlköğretim Okul Müdürü Murat Uyar, yaptığı açıklamada, öğrencilerin oyunlarını eğitime dönüştürmek için böyle bir uygulama yapıldığını belirterek şöyle dedi;
'Okul Bahçesine öğrencilerin en çok oynadığı seksek ve köşe kapmaca oyunlarını yağlı boya ile çizerek, içlerine sayılar yazdık. Bu amaçla öğrencilerin matematik öğrenmelerine yardımcı oluyoruz. Ayrıca koridorda zemine rakamlar yazarak teneffüs saatlerine öğrenciler bu rakamların üzerinde yürürken sayı saymasını öğreniyorlar. Öğrencilerimize oyun oynarken aynı zamanda öğretmeyi amaçlıyoruz. Uygulama sayesinde öğrencilerin sayı saymasında ve matematik derslerinde daha başarılı olduğunu görüyoruz dedi.