Zerçev, Erişgem Başkanı ve Orta Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Kır, 26 Ekim tarihinde düzenlenecek olan ve bölgenin can damarı olan demir çelik sektörünün konuşulacağı "Demir-Çelik Sektörü" konulu panele bölgedeki tüm sektör temsilcilerini davet etti.
Zerçev, Erişgem Başkanı ve Orta Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Kır, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından düzenlen "Demir-Çelik Sektörü" konulu panele bölgemizde bulunan tüm sektör temsilcilerini davet etti. 26 Ekim 2010 Salı günü Ankara Bilkent Otel'de düzenlenecek olan panelin moderatörlüğünü DÇÜD Genel Sekreteri Dr Veysel Yayan yapacak. Panelist olarak, Kibar Holding Yatırım Grubu Başkanı Kerim Dervişoğlu, Asil Çelik Yönetim Kurulu Üyesi, Diler Holding Koordinatörü Necdet Utkanlar, Ekinciler Demir Çelik A.Ş. Genel Müdürü Çetin Kaya,  Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Aytaç Yenal ve Ereğli Demir Çelik A.Ş., Pazarlama ve Satış Direktörü Taylan Erkin Karagül, Demir-Çelik Sektörü konulu panelde konuşacaklar.
Öncelikli olarak Türkiye ve dünyada demir çelik sektörünün değerlendirilmesi, Türkiye ve dünyada uzun ürünler ve yeni dönem kapasite artışları, Demir çelik sektörü yatırımlar ve mevcut durum yassı ve yapısal çelikte yeni yatırımlar, Türkiye yassı çelik sektörü ve Erdemir vasıflı, alaşımlı ve paslanmaz çelik piyasaları sektördeki Ticaret Politikası önlemleri ve anti-damping uygulamaları ve sektörel sorunlar ve çözüm önerileri konularına değinilecek olan panele katılımın ücretsiz olduğunun belirten Kır, panele katılmak isteyenlerin "[email protected]" e-mail adresine kayıt yaptırarak panele katılabileceklerini söyledi. Sektöre yön veren firmaların temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşecek olan panele katılımın önemli olduğunun altını çizen Cevat Kır, bu tarz paneller sayesinde geleceğe yön verme adına önemli bilgilere ulaşılabileceğini ifade etti. "Bilginin çok kıymetli olduğu günümüzde, sektörümüzün önemli isimlerini bir araya getiren bu panele katılımın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sektörde kendini ispatlamış böylesi önemli bir kadronun panelde söyleyecekleri çok önemli sözler ve bu sözlerden çıkarılacak çok büyük kazanımlar olacaktır. Bu nedenle yöremizde, özellikle sektörün temsilcileri olan yassı çelik satıcılarının bu panele büyük önem vererek katılacaklarını düşünüyorum" dedi.