Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Gülüç-Kepez arasında devam eden asfalt çalışmalarında sona gelindiğini belirterek,  Pazartesi günü ilk etap çalışmaların tamamlanacağını yaptığı yazılı açıklama ile bildirdi.

 

İNCELEMELERDE BULUNDU

Konuya ilişkin Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığından gönderilen haber metni şu şekilde:  Çakır, Ankaralılar firması tarafından Ramazan bayramı ve sağanak yağışlar sebebiyle kısa süreliğine ara verilmek zorunda kalınan asfalt çalışmalarının bugün yeninden başlaması üzerine projenin yürütüldüğü bölgede incelemelerde bulundu.  Beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Elmatepe Mahallesinde dökülen asfaltın çalışmalarını takip eden Çakır,  firma yetkililerinden bilgi aldı ve yolun hızlandırılması ve hedeflenen sürede tamamlanması için Şantiye ve firma yetkilileri ile çeşitli görüşmeler yaptı.  Çakır burada yaptığı açıklamada, Pazartesi gününe kadar Devrek Yol ayrımı Gülüç köprüsü arasındaki sağ şeridin tamamlanacağı belirterek,  ardından Kepez Devrek yol ayrımı arasında kazılan sağ şeridin asfaltına başlanacağını ve Devrek yol ayrımı ile Gülüç Köprüsü arasındaki sol şeridin ise kazılmaya başlanacağını söyledi.

 

“CİDDİ BİR SIKINTI İDİ”

Yol çalışmalara Ramazan Bayramı ve yağan sağanak yağışlar sebebiyle ara verilmek zorunda kalındığının da hatırlatan Çakır, ilk etap çalışmaların Pazartesi günü tamamlanmasının ardından yüklenici firmanın bölgede daha da yoğun bir çalışma yürüteceğini ifade etti. Ereğli’nin en temel sorununun çözümünde sona yaklaşıldığının altını çizen Çakır şunları söyledi: “Burası yol anlamında Ereğli’mizin ciddi bir sıkıntısıydı. Malumunuz son yılların en şiddetli yağışları birkaç aydır bölgemizi olumsuz etkiledi. Gülüç ile Kepez arasındaki bu yol çalışmaları da yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen projelerimizin başında geliyor.  Bizlerde yolun süratli bir şekilde devam ederek, tamamlanması adına ilgili firmaya yardımcı oluyoruz.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Pazartesi günü itibariyle Erdemir Bağlık kapı ile Gülüç arasındaki yolun asfaltlanması tamamlanmış olacak. Ardından Kepez’in sol şeridinde şu anda kazılı olan ve trafiğe kapalı olan yolun asfaltına süratle başlanacak.  Aynı anda o bölgeye asfalt dökülürken koordineli bir şekilde Gülüç’ün sol tarafının eski asfaltının kazım işi yapılacak ve sonrasında asfaltlanacak. Vatandaşlarımız rahat olsunlar, çalışmalar planlı ve koordineli bir şekilde devam ediyor.  Hedefimiz bir veya 1.5 ay gibi bir süre zarfında Ereğli 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş yolu olan trafiğin artık rahatça akabileceği, köprülü kavşakla da ciddi anlamda trafiği rahatlatan yolu sürücülerin kullanımına sunuş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz”

 

(Haber Merkezi)