Ballıca ile Bayat köylerinin birleştiği nokta olan Kireçlik sahilinde denize akan tatlı su kaynağının devamında bilinen ve klişe bir deyimle “saklı cennet” bir alanda  üç şelaleden oluşan güzelliği görenler unutamıyor.




Zonguldak il Genel Meclisının “oybirliği” ile aldığı kararla “Kamping Turizmi” için projesi hazırlanan Kireçlik’teki şelaler ve bu alandaki mor kelebekler doğa severlerin objektiflerinde ölümsüzleşiyor. Kireçlik sahilinden yaklaşık 2-25, kilometrelik bir yaya ulaşımıyla ulaşılan şelaleler yaz mevsimiyle birlikte ziyaretçi akınına uğruyor.




Bu alandaki geziye katılan Nüvit Koray, Kireçlik ve şelalerle ilgili şöyle konuşmuştu:

Bizim çocukluğumuzun Ereğli Kömürleri İşletmesi zamanındaki kömür çıkartılan bölgesi olduğu noktada deniz kenarında olması nedeniyle de biz sadece burada denize girmeye gelirdik çocukluğumuzda. Ama daha sonra her işletmenin Ereğli Kömürleri İşletmesinin kapatılması veya küçültülmesi nedeniyle oluşan diğer bakir bölgeler gibi yani elden çıkarılmış bölgeler gibi burasıda atıl bir duruma dönüşmüş. Ama günümüzde Türkiye’de yeşille mavinin birleşebildiği bana göre en ender bölgelerinden bir tanesi. Ben buraya 50 sene sonra geldim. 50 sene öncesini biliyorum sadece deniz olarak biliyorum ama günümüzde burası yeşille mavinin en doğal ortamda birleştiği noktada ileri dönük burada turizme yönelik çok güzel çalışmalar olabilir. İnsanlarımıza halkımıza çok yararlı bir bölge haline dönüştürülebilir. Engeller çıkmazsa. Buranın yolları belli bir noktada geliştirilirse insanların normal bir şekilde gelme ortamı hazırlanır ve buna yönelik de alt yapı biraz evvel senin de dediğin gibi kafeteryasıdır, restorandı gibi sosyal tesisler de ufak çaplı da olsa geliştirilebilirse hem bölge halkına hem köylere çok büyük faydası olacağına inanıyorum.




Bektaş:
 Bir de Ereğli’ye çok yakın 27. Km. Buraya bir ara Ereğli Belediyesi tuvaletler falan yaptı sonra kaldırdılar falan. Burada tuvalet dahi yok yani.

Turistik gözle buraya hiç bakılmamış şimdi bu şelalenin de keşfiyle birlikte gerçi evvelden beri var olan bir şelale ama kimse bilmiyor.



Not: Daha önce yayımlanan bu haberin videosunu izlemeyenler için bir kez daha yayımlıyoruz.

HABER: Eyüp Bektaş