Alaplı Belediyesinin  Taşbaşı mevkii karşısında yapımını tamamladığı dekoratif şelaleye “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR ŞELALESİ” adının verileceği açıklandı.


Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı-Akçakoca karayoluna giriş yolu üzerindeki dekoratif şelaleye, 15 Temmuz akşamı yaşanan hain darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen darbeci generali alnından vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in ve aziz şehitlerimizin canlarına ortaya koyarak koruduğu demokrasimizin adının verileceğini şöyle açıkladı:


Yapımı tamamlanmak üzere olan şelale üzerinde gerekli ölçümler yapılarak, isimlendirme projesi ve tasarımının tamamlandığını belirten Belediye Başkanımız Nuri Tekin, “Şelalenin en üst kısmına büyük bir şekilde ‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR ŞELALESİ’ yazdırıyoruz. Tabi, yasa gereği isimlendirme için Meclis kararı da almamız gerekiyor. Bunun için, konuyu Eylül ayındaki Belediye Meclisi olağan toplantımızın gündemine de getireceğiz. Meclis kararı alındıktan sonra da, yazdırdığımız tabelayı şelaleye asacağız. “ dedi.
Başkan Tekin, “Belediyemizin en gözde hizmetlerinden biri olan bu şelaleye demokrasi ve demokrasi şehidimiz Ömer Halisdemir’in ismini vererek, manevi hatırasını da yaşatmış olacağız. Demokrasi şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz onları unutmayacaktır. “ diyerek sözlerini tamamladı.

 
Haber Merkezi