Zonguldak’ın simgesi madenci heykelleriyle tanınan Özden Döküm'ün sahibi Nazmi Özden'in eşi 49 yaşındaki Sema Özden, bir süredir tedavi gördüğü Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde önceki gün hayatını kaybetti.

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Pazarlama ve Satış Daire Başkanlığı’nda çalışan 2 çocuk annesi Maden Teknikeri Sema Özden, 14 ay önce mide ağrısı şikayetiyle gittiği Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde rahim kanseri olduğunu öğrendi. Ameliyat olan Özden, ağrılarının artması üzerine geçen ay Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yeniden tedavi altına alındı. Özden, önceki gün öğle saatlerinde hastanede hayatını kaybetti.

Sema Özden'in Acılık Camisi'ndeki cenaze namazına; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Türk Hava Kurumu (THK) Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Demirel, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, Zonguldak Marangozlar ve İnşaatçılar Odası Başkanı Hikmet Hacıabdurrahmanoğlu, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz, TED Koleji Vakfı Başkanı Burçin Bahadır, işadamları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernek ve oda başkanları, TTK çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sema Özden’in eşi Nazmi Özden kızları Yağmur Özden ve İpek Özden’i sevenleri yalnız bırakmadı. Annelerinin tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğulan Yağmur ve İpek Özden’i, arkadaşları teselli etmeye çalıştı. Özden'in cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı'nda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Önder Gazetesi olarak, değerli büyüğümüz Sema Özden’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.