Alaplı'da Genç İşadamları Deneği (AGİAD) Başkanı Muammer Semerci, iş adamı Aydın Semerci ve beraberindekiler Alaplı İlçe Emniyet Amiri İsmail Baş'ı ziyaret etti.
AGİAD Başkanı Muammer Semerci ve beraberindekiler, İlçeye bağlı Kefken altı mevkiinde yapımına başladıklarını Boru Profil fabrikasının ulaşımı için yaşanan yol sorunun çözümünü beklediklerini söyledi.
Semerci, beraberinde AGİAD yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Alaplı Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri İsmail Baş'a makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Semerci burada gazetecilerin inşaatı devam eden Karadeniz Boru Profil fabrikası ile ilgili sorularını da yanıtladı. Semerci Karadeniz Bor Profil Fabrikasının Haziran ayı sonlarında inşaatının tamamlanarak hizmete gireceğini belirterek, fabrikanın inşaatının devam ettiği bölgede Alaplı ile ulaşımı sağlanan yol probleminin bulunduğunu kaydetti.
Amaçlarının Alaplı'da istihdama katkı sağlamak olduğunu ifade eden Aydın Semerci şunları söyledi:"Şu ana kadar 28 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu ülke sayısını artırmanın hedefi içersindeyiz. Dünya'da 50'ye yakın ülke gezdim. Bölgemizin stratejik olarak önemini çok iyi biliyorum. Yalnız bizim Kefkenatlı bölgesinde Çayköyü civarında istihdama kazandırmayı düşündüğümüz fabrikanın yol sorunu var. Haziran ayında burayı hizmete açıp, en az 100 kişi istihdam etme arzusundayız. Bu bölgenin yol sorunu çözülmesini arzuluyoruz. O nedenle yetkilerden destek bekliyoruz. Bu yol yapılarak istihdama kazandırılmalıdır."