: Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyumda çalışanlara hitap etti.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Zeynep Hanioğlu Kargı Konferans Salonu’nda hastane çalışanları ile bir araya gelen Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş, Torba Yasası hakkında bilgiler verdi. Sendikaları hakkında katılımcılara bilgiler veren Durmuş, sempozyumda şöyle konuştu:
 “Sizlerin sorunlarına birebir vakıf olan insanlar, sizlerin sorunlarının çözümü için Ankara’da gecesini gündüzüne katan insanlar var. Biz tabi daha çok Sağlık Bakanlığı’nda Genel İdare Hizmetler Sınıfı’nda çalışan arkadaşlarımıza yönelik önemli işler başardık. Üniversite hastanelerinden ve üniversite hastanelerinde çalışanlardan genellikle uzak durduk. Mevzuatını bilmiyorduk, üniversitelerde çok rahat çalışamıyorduk ve bir yetki mücadelemiz var. Yetkili sendika olmak için gece gündüz mücadele ediyorduk. Yoğunlaşabildiğimiz alan Sağlık Bakanlığı alanıydı ve kurumsallaşmamız gerekiyordu.  Yeni dönemimizde kurumsallaşma adına atılması gereken bütün adımları atıyoruz. Bu kurulları oluşturuyoruz. Çözülememiş bir çok sorun daha var. Onların hepsini de tek tip yasa ile beraber tek çatı yasa dediğimiz bu yasa son aşamaya gelmiş durumdadır, bu yasa ile çözeceğiz. Geriye tek sözleşmeli statüde çalışan arkadaşlarımızın kadroya geçmesi kalıyor. Arkadaşlarımız imza kampanyası başlattı. Bu imza kampanyası bizim için önemlidir.”