Dezavantajlı Çocuklarda Beslenme ve Biyolojik Tedaviler Semineri yapıldı.

 

Karaelmas Otizm Aile Bireyleri Derneği (KOBDER)  Özürlüler ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV ) ve Zonguldak Umut Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ortaklaşa “ Dezavantajlı Çocuklarda Beslenme ve Biyolojik Tedaviler “ konulu seminer yapıldı.

 


7 Haziran 2014 saat 13.oo ‘ de Çalışma ve İş Müdürlüğü İş Kur Konferans salonunda yapılan seminer’e Vali Ali Kaban’ın  eşi Neriman, Kaban, Kozlu Kaymakamının eşi Özlem Karakaya, Kilimli Kaymakamı’nın eşi Fulya Kütük, Şehircilik ve il Çevre Müdürü Hasan Öztürk, Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan, Sakatlar derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Umut derneği Başkanı Nurten Kara, Otizm Derneği Başkanı Arzu Gökçe ve aileler katıldı.
Açılış konuşmasını Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan yaptı. Toplan yaptığı konuşmasında annelerin en büyük isteği sağlıklı bir çocuk istemekten geçtiğini, sağlıklı bir çocuk içinde sağlıklı beslenmenin ve iyi eğitimin şart olduğunu söyledi.

 


Seminer’de konuşan Nükleer Tıp Holistik Tıp uygulayıcısı Uzm. Dr. Cem Kınacı, kendisinin de otizmli bir çocuğu olduğunu söylerken bir ara duygulanarak gözyaşı döktü. Daha sonra konuşmasına devam eden Uzm.Dr. Cem Kınacı, çocuğunun tedavisi için kıta kıta dolaştığını ve otizm konusunda eğitim aldığını , şimdi ise 6 kıta’dan 59 ülkeden hastaların kendisine geldiğini söyledi.

 


Kınacı  “ Otizm de tanı ve tedavisinde multi disiplin er yaklaşım” konusunu anlattı.
Konuşmaların ardından Seminere katılan Uzm Dr. Cem Kınacı, Saime Toptan, Umut derneği Başkanı Nurten kara ve Otizm Dernek Başkanı
Arzu Gökçe’ye plaket takdim edildi. 

 

(Haber Merkezi)