Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi’nden gönderilen açıklamada, sendika üyelerinin çocukları için kreş anlaşması yapıldığı bildirildi.

Sendika, “İlkadımlar Limited Şirketi  bünyesinde faaliyet gösteren Sempati Kreşi (Süleymanlar Mah) ve Sempati 2 Kreşi (Kepez Mahallesi) 2019/2020  eğitim ücretleri konusunda iki kurum arasında protokol imzalandı” dedi,

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan ve İlkadımlar Limited Şirketi Müdürü Filiz Eroğlu arasında imzalan protokole göre sempati kreşlerinde; tam gün: 862 TL, yarım gün:600 TL, olarak uygulanacak.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

2019 Yılı için belirlenen ücreti 2020 Haziran ayına kadar artırılmayacaktır. Kardeş çocuklara ilave ikinci çocuk için ayrıca % 10 indirim sağlanacaktır.

Erdemir Fabrikaları ve Tat Metal Fabrikalarında  Türk Metal Üyeleri ile aynı  işyerlerinde çalışan beyaz yaka personeli de aynı indirimden faydalanacaktır.

Sempati Kreşleri koordinatörü İsmail Demirel ‘ Ülkede ve İlçemizde yaşanan ekonomik krizden etkilenen ailelerin okul öncesi eğitiminden faydalanmasını kolaylaştırmak için böyle bir uygulamaya gittiklerini belirtti.

Ereğli ‘ de 2 ayrı yerde kreş hizmeti verdiklerini , Atatürk İlke ve İnkilapları ışığında , Türk Milli Eğitim Sisteminin amaçları doğrultusunda ,önce kendisine ,ailesine ,vatanına ve Milletine faydalı insanlar yetiştirme gayrati ile çalıştıklarını ve bu ilkelerden asla taviz vermediklerini belirtti.