Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) meslekten ihraç edilen tutuklu öğretmen A.A.  yakınları ve avukatı katıldı.

Duruşmada "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlamalarının yöneltildiği sanık hakkındaki iddianame okundu.

A.A.  savunmasında yapıya geçmişte sempatisi olduğunu ancak 17/25 Aralık olaylarından sonra örgüte karşı kendisinde de tepki oluştuğunu öne sürerek, "Yaklaşık 8 aydır tutukluyum. Evimde malum yapıya ait ne var ne yok koli içerisine koydum. Bunun da yakması için görev yaptığım lisede öğrencim olan ve ailecek görüştüğümüz R.T'ye verdim. Kendisini evi sobalı olduğu için vermiştim. Yakacak niyetine. Onun neden yakmadığını bilmiyorum. Herkeste olduğu gibi benim de malum yapıya sempatim vardı. Bu dönemde elde ettiğim kitap ve dijital yayınları biriktirmiştim." diye konuştu.

Mahkeme başkanının, "Telefon hattından örgütün mesajlaşma programı olan 'ByLock' çıktı." ifadesine karşı A.A. "Ben 'ByLock' kullanmadım. Nasıl bir program olduğunu bilmiyorum. Bu programın ismini de medyadan öğrendim." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk haline ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı 27 Nisan'a erteledi.

(A.A)