Greenpeace Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın termik santral projesini iptal ettiğini bildirirken “Bugün size çok güzel bir haberim var.” Dedi.

Açıklama şöyle:

Bundan tam üç sene önce bir kampanya başlatmış ve “Çiçek gibi Trakya'ya kömürlü termik santral olmaz be ya” demiştik. Kampanyamıza bugüne kadar 75 bin kişi katıldı. Yerel halkın kararlı itirazları sonucunda bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kırklareli’nde yapılması planlanan termik santral projesi iptal edildi.

Bu, eğer birlikte hareket edersek neler yapabileceğimizin çok güzel bir örneği. Yerel halkla birlikte üç sene boyunca gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmaların sonuç verdiğini görmek gerçekten mutluluk verici.

Trakya derin bir nefes aldı ama kömürlü termik santral tehdidinin hala devam ettiği yerler var. Kahramanmaraş bunlardan bir tanesi. Bölgede yapılması planlanan 6 yeni kömürlü termik santral havayı, suyu, toprağı daha da kirletecek. Sen de şimdi harekete geç, kampanyaya imza ver, Trakya gibi Kahramanmaraş da nefes alsın.

İmza ver

Santral etki alanında yaşayanlar, 36 yıldır kara bir duman soluyor. Çalışmalar, Afşin A santralinin açılışını takip eden dönemde, kanser vakalarının büyük tırmanış gösterdiğini ifade ediyor. Faaliyetteki iki santralin, şimdiye kadar 17 bin erken ölüme neden olduğu düşünülüyor. Planlanan santrallerin gerçekleşmesi durumunda, bu sayı 32 bine çıkacak.

Kahramanmaraş kömürün bedelini artık hayatıyla ödemesin. Sen de şimdi harekete geç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bölgedeki yeni santral planlarını iptal etmesini, mevcut santrallerin devreden çıkarılmasını da kapsayan kömürden çıkış planı oluşturmasını iste.

İMZA VER: https://act.greenpeace.org/page/66338/petition/1?ea.tracking.id=fromemail&utm_medium=email&utm_source=engagingnetworks&utm_campaign=email&utm_content=200922-CAM-coal-trakya-afsin-DEV2&ea.url.id=4915200