Alaplı'ya bağlı Ahiler Köyü'nde bir ay içerisinde 20 tavuğunu çalan tilkinin izini sürerek inindeki yavrusunu intikam için alarak evinin önünde zincire bağlayan 46 yaşındaki Muhterem Atatay'a, 228 lira para cezası kesilirken, doğaya salıverilen yavru tilki, özgürlüğe koşarcasına ininde dolaşmaya başladı.
   

Alaplı'nın Ahiler Köyü Dürgelli Mahallesi'nde çiftçilik yapan 2 çocuk babası Muhterem Atatay, tavuk kümesinde her akşam tavuklarının eksildiğini görünce nöbet tutmaya başladı. Tavuklarını tilkinin aldığını gören Atatay, tilkinin peşine düştü. Atatay, geçen Cuma günü inine giren tilkiyi yakalamaya çalıştı. Ancak, tilki, Atatay'ın elinden kurtularak, yavrusunu bırakıp kaçtı. Atatay yavruyu alarak evine getirdi. "Gecelerin akrebi" ismini verdiği yavru tilkiyi zincirleyerek evinin önünde besleyen Atatay, annesini yakaladığında tavukların hesabını sormak için iki tane tokat çakıp doğaya göndermek istediğini ifade etmişti.
   Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yavru tilkiyi intikam için evinin önünde zincirle tutan Muhterem Atatay'ın evine gitti. Görevliler, evin önünde, yavru tilkinin boynundan zincirle bağlı olduğunu ve üzerinin bir sepetle kapatılmış olarak buldu. Zincirleri sökülen yavru tilki, bir kolinin içine konularak doğaya salınmak üzere araca konuldu. Görevliler, bir komşusunun tarlasında çalışırken gördükleri Muharrem Atatay'dan yavru tilkiyi nasıl bulduğuna dair bilgi aldılar. Atatay, kümesinden tavukları aldığını gördüğü tilkiyi inine kadar takip ettiğini belirterek, "Tilkiyi yakalamaya çalıştım ancak kaçtı. Baktım yavrusu var. Annesine ceza vermek için yavru tilkiyi eve getirdim" dedi.
   Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür Vekili Mesut Ayyıldız, Muhterem Atatay'a yavru tilkiyi annesinden ayırarak en büyük cezayı verdiğini hatırlatarak, şu nasihatlarda bulundu:
   "Tilkiyi aldığınız yere salacağız. Bağlanmaması lazım. Çok cahilce bir ceza. Belki de dünyada en büyük cezalardan birisidir yavruyu annesinden ayırmak. Bunların yasak olduğunu bilmiyormusunuz? Tilkiyi öldürseniz bilinse onun cezası daha fazla. Annesi oralardadır, biz yavru tilkiyi doğal ortamına salacağız. Tilkinin yavrusunu almak, yuvasını bozmak ayrıca bir suçtur. Yavruyu yuvasından doğal ortamdan almışsınız, getirmişsiniz, zincirle bağlayıp bahçenizde besliyorsunuz. Bu yasal cezai işlemi var. Bunu size uygulayacağız" dedi.

   Para cezası alacağını öğrenen Atatay, "Mahvettiniz beni" diyerek "Tilki o zaman bende kalsın o kadar para veriyoruz" diyerek espri yaptı.
   Yaptığı işin yasal olmadığını anlayınca pişmanlığını dile getiren Atatay, " Bir tilkinin cezasını gördün mü? Böyle bir şey benim aklımdan geçmedi. Yoksa ben o tilkiyi yakalar mıydım. Bırak yakalamayı yanından bile geçmezdim. Pişman oldum. Tilkinin anasına ceza verecektik, devlet bize ceza kesti. Bütün hayvanseverlerden özür dilerim, pişmanım. Bir hata yaptık. Cezayı biz yedik. İnşallah tilkiyle oralarda karşılaşırız, sadece merhabalaşırız. Bu büyük bir ders oldu bize" dedi.
   Görevliler, Atatay'a, Kara Avcılığı Kanunun 4/2 hüküm maddesinin 21-1 maddesine göre 228 lira para cezası kesti. Ayrıca, Atatay'a bilinçlenmesi için Merkez Av Komisyonu'nun aldığı kararların yer aldığı bir kitap ile avlanmaya açık ve kapalı alanlar haritası broşürü verdi.
   Daha sonra yavru tilki, Ahiler Köyü'nden 7 kilometre mesafedeki Konuç mevkiinde inine bırakıldı. Yavru ayı, özgürlüğe koşarcasına ininde bir sağa bir sola koşarak serbest kalmanın sevincini yaşadı.