CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kdz Ereğli’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı’nın konuşmasında Kdz. Ereğli’nin ve Türkiye’nin temel sorunlarına hiç değinmediğine vurgu yapan CHP’li Demirtaş: “Dağ, fare doğurdu. Sayın  Erdoğan,  ne işsizliği nasıl çözeceğini anlattı, ne de baş aşağı giden ekonomiyi nasıl düzelteceğini. Yine   kutuplaştırıcı, yine tehlikeli, yine hakaret, yine iftira dolu, yine ötekileştirici bir konuşma yaptı. Kendisini cumhurbaşkanlığı makamına uygun bir usluba davet ediyorum. Vatandaşlarımızı, ülkemizin beka sorunu var diyerek korkutmak yerine, işsizliği çözebilecek mi, ya da alım gücü günden güne düşen dar gelirliyi bu çıkmazdan kurtarabilecek mi, Kdz. Ereğli’nin sorunlarını nasıl çözecek onu anlatsın” dedi.

“Kdz. Ereğli’ye Mart’ın sonunda bahar geleceği çok açık. 31 Mart’ta Kdz Ereğli Belediyesi’ni, CHP kazanacak. Ak Parti Genel Başkanı da bunun farkında olmalı ki, Kdz. Ereğli’ye gelerek vatandaşları korkutarak, 17 yıldır tutmadığı vaadlerini sıralayarak sonucu değiştirmeye çalışıyor. Zonguldak’ta her seçim öncesi söylediği yalanları tekrarladı. Yıllardır bitmeyen yollar ve Filyos Projesi ile ilgili yine şu zaman bitecek diye tarih verdi, tersaneleri canlandıracağız diye yine ucu açık bir cümle kurdu, ancak Ereğlili vatandaşlarımızın artık bu seçim yalanlarına karnı tok” diyen CHP’li Demirtaş, Erdoğan’ın bir telaş içinde olduğunu da söyledi.

KDZ. EREĞLİ SANA İNANMAZ!

“Ak Parti Genel Başkanı bir telaş içinde. Öylesine telaşlı ki Erdemir’i yıllar önce özelleştirme ile kendisinin sattığını unutmuş. Erdemir yeni yatırım yapacakmış, 1000 kişiye istihdam sağlayacakmış,  diye açıklama yapıyor.  Yatırımı yapan Erdemir, istihdamı sağlayan Ak Parti öyle mi? Yok öyle yağma. Kdz Ereğli artık sana inanmaz” dedi.

CHP’li Demirtaş, açıklamasında şunları ifade etti.

ERDEMİR’İ SEN SATTIN!

“Ak Parti Genel Başkanı  Erdoğan, dün Kdz. Ereğli’ye geldi ve bir konuşma yaptı. Telaş ve kaygı içinde yaptığı konuşmada Sayın Erdoğan bazı noktalarda şaşırmış olmalı ki, Erdemir’i hala bir kamu kurumu sanıyor. Buradan hatırlatmakta fayda var; altın yumurtlayan tavuğu-Erdemir’i- siz sattınız. Artık Erdemir bir kamu kuruluşu değil, özel sektör kuruluşudur. Siz unutmuş olabilirsiniz ama ben hatırlatayım;

Erdemir, Türkiye’nin ilk yassı çelik üretim tesisi olarak Süleyman Demirel zamanında 1965 yılında üretime başlamıştır. Erdemir, Cumhuriyet’in önemli en önemli ve en büyük ağır sanayi tesislerinden  biridir. Erdemir Türkiye’nin göz bebeği kurumlarımızdandır. Kdz. Ereğli için de anlam ve önemi ayrıdır. Ülke ekonomisine sağladığı katkının, haklı gururunu taşıyan Kdz. Ereğlilier, yıllarca Erdemir sayesinde geçimlerini sağlamış, evlerine aş, ekmek götürmüştür. Erdemir, Kdz. Ereğli ile özdeşleşmiş bir kurumdur. Ancak bir nokta gözden kaçırılmamalıdır. Bugün Erdemir, özel sektör tarafından işletilmektedir. Çünkü Erdemir, Erdoğan tarafından 2006 yılında özelleştirilmiş ve 2.7 milyar dolara, OYAK’a satılmıştır. Üstelik başta Ereğli halkı olmak üzere tüm Türkiye Erdemir’in satışına karşı çıkmış ve günlerce büyük mitingler yapılmıştır. Üstelik Erdoğan Erdemir’in satışından elde edilen 2,7 milyar dolar ile tek kuruş Ereğli’ye yatırım yapmamıştır. Bu para yandaşlara akıtılarak, çarçur edilmiştir.

Sayın Erdoğan’ın Kdz. Ereğli’de, yaptığı konuşmada Erdemir’i kendi sattığını unutmuş, Erdemir’i halen daha bir kamu kurumu gibi göstermiş, oluşacak istihdam olanakları da sanki Ak Parti tarafından yaratılıyormuş gibi açıklama yapmıştır. Bu açıklama, tamamen kandırmaca ve aldatmacadan ibarettir. Erdemir’in yeni yatırımlarla büyümesi, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlaması, kentimizde iş olanaklarının artması olumlu ve sevindirici bir adımdır. Ancak şunun açıkça bilinmesi gerekmektedir: Erdemir’in yaptığı yatırımlarda da, sağlayacağı istihdam olanaklarında da söz sahibi olan Ak Parti değil, Erdemir yönetimidir, Ereğli halkıdır.

Şehrimizle özdeşleşmiş, Ak Parti tarafından satılmış bir şirketin büyümesi ve istihdam sağlamasını kendine mal etmek ve bu şekilde oy kazanmaya çalışmak, 31 Mart’ta ki korkuyu göstermektedir.

TTK’DA SEÇİM PAZARLIĞI !

Sayın Erdoğan'ın TTK’daki işçi alımlarına ilişkin açıklaması da Kdz. Ereğlili vatandaşlarımızı kandırmaya yönelik bir başka  konudur. 9 ay önce Kdz. Ereğli’de 1500 işçi alınacağı sözü verilmiştir.1000 işçinin kura çekimi 20 gün önce, bir başka deyişle, seçimlere bir ay kala yapılmıştır. Kalan 500 işçinin, alım zamanını seçim sonuçlarına bırakan Sayın Erdoğan, açıkça vatandaşlarımızın umutları ile oynamaktadır. Alınan işçi sayısı son derece azdır. Şehrimizdeki işsizliğin boyutları İŞKUR önünde, kilometrelerce uzanan başvuru kuyruklarında, sabahın kör karanlığından itibaren on binlerce insanın beklemesi ile ortaya çıkmıştır. Şimdi bu işçi alımlarını bir lütufmuş gibi sunmak, hele de seçim sonuçlarına göre kalan 500 işçinin alım sürecinin başlatılacağını söylemek umut istismarcılığıdır, vicdansızlıktır. Defalarca yapılan açıklamalara kulak asmayan, kentimizin büyüme ve kalkınmasında önemli bir adım olmasının yanında, enerji politikalarında da ithalat bağımlılığını ortadan kaldırabilecek kadar yüksek bir rezerve sahip olan kentimiz ve Türkiye Taşkömürü Kurumu, Ak Parti  tarafından seçimlerin ana malzemesi haline getirilmektedir. Ereğli Ak Parti belediyeciliğinden 5 yıldır çok çekmiştir. 5 Yılda Ereğli’nin umutları sönmüştür, morali bozulmuştur. Belediyeciliği küçümseyen, yatırımların tamamını Ankara’daki lüks ve debdebeli hayatını sürdüğü saray yönetimine bağlayan anlayışa elbette 31 Mart’ta  Kdz.Ereğlililer sandıkta en güçlü cevabı vereceklerdir. 31 Martta Ereğli Belediyesini CHP alacak ve Kdz.Ereğli’ye bahar gelecektir”