Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Sekreteri Metin Ercan, Erdemir çalışanlarının öğrenci çocuklarının 2012-2013 eğitim ve öğretim dönemini kapsayacak şekilde ilçedeki dershanelerden daha uygun koşullarda faydalanması sağlanacağını açıkladı. Ercan konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

İNDİRİMLİ FİYAT İSTEDİK

Türk Metal Sendikası'nın ülke genelinde olduğu gibi Karadeniz Ereğli Şubesi olarak da bölgemizde eğitim ve öğretime desteklerimiz sürmektedir. Sendikamızın bölgemizde uygulamaya koyduğu yeni bir etkinlik de, Erdemir çalışanlarımızın öğrenci çocuklarının 2012/2013 eğitim ve öğretim dönemini kapsayacak şekilde ilçedeki dershanelerden daha uygun koşullarda (indirimli fiyat uygulamasından) faydalanması olacaktır. Bu amaçla; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden aldığımız liste doğrultusunda, 2 Mart 2012'de bölgemizdeki dershanelere gönderdiğimiz yazı ile Erdemir çalışanlarının çocuklarına uygulayabilecekleri indirimli fiyatlarını 23 Mart 2012'ya kadar sendikamıza bildirmelerini istedik.

 

10 DERSHANEDEN 3 DERSHANE YANTI VERDİ

Talebimize ise belirlediğimiz sürede 10 dershane arasında Özel Öz Çözüm Dergisi Dershaneleri, Final Dergisi Dershaneleri ve Seviye Ölçüm Dershaneleri yanıt veren dershaneler olmuştur. Zamanında sendikamıza dönüş yapan dershanelere de yönetim kurulu olarak ziyaret ederek incelemede bulunduk.  Yaptığımız inceleme ve araştırmalarda, Özel Öz Çözüm Dergisi Dershaneleri, Final Dergisi Dershaneleri ile Erdemir çalışanlarımızın çocuklarının daha uygun koşullarda eğitim ve öğretim hizmeti alabilecekleri yönünde anlaşmaya karar vererek gerekli anlaşmayı da imza altına aldık.

 

7 DERSHANEYE TEPKİ

Bu konudaki çalışmalarımız ve sonuçlarını Erdemir'de çalışan arkadaşlarımıza bilgi olarak aktardık. Öğrenci velileri bugünden (03 Nisan 2012) anlaşma sağlanan dershanelerle görüşüp kayıt yaptırabilirler. Öncelikle; etkinliğimize gösterdikleri duyarlılık dolayısıyla 3 dershanemize teşekkür ediyoruz. Ancak, diğer 7 dershanenin duyarsızlığına ise üzüldüğümüzü bildirmek istiyoruz. Kurulma çalışmalarına başlanmasından itibaren Ereğli ekonomisinin can damarı konumundaki Erdemir ve çalışanlarından yıllarca önemli kaynak sağlayan 7 dershanenin bu tutumunu doğru bulmuyoruz. Türk Metal Sendikası ve Erdemir çalışanları olarak, anılan dershanelere yönelik tavrımız, sürekli göz önünde tutulacaktır.