Başkan Odabaş, Liman Müdürlüğü Liman Bakım ve İşletme Baş Mühendisliği, Nakliyat Müdürlüğü Seyyar Ekipman Baş Mühendisliği ve Sinter Hammadde Manipülasyon Müdürlüğü İşletme Baş Mühendisliği’ndeki çalışan işçilerle bir araya geldi.

 

Erdemir ile 25 Şubat’ta başlayan ve 24 Nisan’da uyuşmazlık zaptı tutulan sözleşme görüşmeleriyle ilgili Erdemir işçilerini bilgilendiren Odabaş, sözleşmenin çalışanların lehine sonuçlanması için her türlü yasal hakkın kullanılacağını söyledi.

Erdemir çalışanlarının, şirketin büyümesi ve üretimini artırması yönünde üzerine düşeni her zaman yerine getirdiğini belirten Odabaş, şunları kaydetti:

“İşçi arkadaşlarımız da alın teri ile emeklerinin karşılığını almalılar. Bunun için sendikamız ne gerekiyorsa onu yapacaktır. Elbette huzurlu ve iyi bir ortamda masa başında bitecek sözleşmeden yanayız. Ancak bu tavrımız, işçimizin haklarının en üst düzeyde sağlanmasıyla olabilir. Bunun dışındaki gelişmelerde grev hakkımız dahil her türlü yasal hakları kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”

İşçilerde Türk Metal Sendikası’na olan bağlılıklarını dile getirerek, sözleşme döneminde her zaman sendikalarının yanında oldukları sözünü tekrarladılar.
Odabaş’ın ziyaretlerinde, şube yönetim kurulu üyelerimiz Naci Baysan, Bayram Aldırmaz, iş yeri temsilcileri ve Turgay Kavak ve Yakup Yılmaz da hazır bulundu.