TBMM’sinde Torba Yasa kapsamına alınan 58. maddedeki TTK ‘nın tasarıdan çıkarılması için mücadele veren Genel Maden İşçileri Sendikası’na ziyaretçi akını artarak devam ediyor. Ziyaretçilerin biri daha Sendikadan ayrılmadan diğer gruplar salonda sıra bekliyor. 30 Kasım 1990 yılındaki  Büyük Madenci Grevi ve 4 Ocak 1991 Ankara Yürüyüşü ve  4 Ocak Kararlarına karşı gösterilen dayanışmanın bir yenisi daha yaşanıyor.






DUYGU DOLU ANLAR

Amelebirliği Başkanı Osman Balamir ve yönetim Kurulu Genel Maden İşçileri sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Genel Merkez Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Amelebirliği ile Genel Maden İş Sendikası birer kardeş kurumdur diyen Balamir, “TTK varsa Amelebirliği vardır. Kurum ne kadar küçülürse Amelebirliği de aynı şekilde küçülerek üyelerine hizmet veremez duruma gelmektedir. Amelebirliği özerk bir kurumdur. Özerk bir kurum olarak TTK için, Zonguldak için mücadele veren Sendikamızın yanında olmak da bizim en asli görevimizdir” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci verdikleri destek için Balamir’e teşekkür ederek “Yasa tasarısı mecliste görüşüldüğü günden bugüne yoğun bir dayanışma ve birliktelik yaşıyoruz bölge ve sendika olarak. Bu da bize enerji veriyor, güç veriyor. Duygu dolu anlar yaşıyoruz. Zonguldaklı olmak ve madenci olmak böyle bir şeydir işte. Geçmişte bunu anlayamayanlar dersini aldılar ve bugünde anlamak istemeyenler derslerini alacaktır”dedi.

 


MADENCİ DERNEKLERİ DE DESTEK VERDİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Maden Nezaretçileri Derneği Başkanı Erol Şekerci ve beraberinde Devrek Madenciler Derneği Başkanı Soner Susam, Ereğli-Alaplı Madenciler Derneği Başkanı Yener Aslanboğa, Kozlu Maednciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Taşçı ve bir grup maden işçileri GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi ve Genel Merkez Yönetim Kuruluna destek ziyaretinde bulundular.

Maden Nezaretçileri Derneği Başkanı Erol Şekerci, “geçmişte büyük mücadeleler veren büyüklerimizden aldığımız tecrübeler ile bugün yaşananlara karşı en iyi mücadeleyi, dayanışmayı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmaz. Burada oluş sebebimiz de bu. Genel Başkanımızın önderliğindeki mücadeleye kenetlenmiş durumdayız. Ve kimsenin kuşkusu olmasın bu mücadeleyi kazanacağız” dedi.

GMİS Genel Başkanı Demirci “1990 grevini, 4 Ocak yürüyüşünü ve sonraki mücadeleleri bizzat yaşamış bir insan olarak bugünkü dayanışma da tıpkı o günkü dayanışmaları anımsatıyor. O zaman mücadeleler bu birlikte mücadele ve dayanışma ile zafere ulaşıldı. Bugün de aynı birlik ve dayanışma ile bu mücadeleyi kazanacağız “dedi.



AYAN; “TTK İLE ZONGULDAK ARASINDA KAN BAĞI VAR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan ile ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci ile görüştü.

Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal da hazır bulundu.

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ziyarette şöyle konuştu; “Hükümetin çıkarmış olduğu bu torba yasa içerisinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun sahalarının bölünerek bir özelleştirme yoluna gidildiği konusu Zonguldak’ın gündemine şiddetli bir şekilde düştü.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak parti programımızda da yer alan bir ifademiz var. Kendi öz yeraltı kaynaklarımızı yerüstüne çıkarak ekonomiye kazandırmak ve istihdamı böyle sağlamak.

MHP’nin parti politikasında bu var zaten. Dolayısıyla bir refleks gösteriyoruz.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’yla bizim Zonguldak’ımızın bir kan bağı var.

Söz konusu TTK olduğu zaman bizim tüylerimiz diken diken oluyor.

TTK ve Zonguldak, bu nedenle çok hassas bir noktaya geldi.

Geçmişe dönük siyasi konuları, ezberleri bir kenara bırakmak lazım. Ortada bir realite var. Burada sendikanın almak istediği bir inisiyatif var.

Biz MHP olarak diyoruz ki Genel Maden İşçileri Sendikası bu süreci durdurması yolunda ne yapacaksa, nasıl bir eylem şekli düşünüyorsa Milliyetçi Hareket Partisi olarak yanındayız.

Bu noktada da siyasi bir rol kapmaya çalışmaksızın, elbette ki bütün yükü size bırakmıyoruz,   biz Zonguldak’ta yaşayanlar olarak ve siyasiler olarak da bu konuya sahip çıkmamız gereken bir dönemdeyiz.

Sendikamızın geçmişten gelen kültürünü bildiğimizden tecrübelerini de bildiğimizden Sendikamızın arkasında olacağımızı ifade ediyoruz.

Tabii yasa tasarısının komisyondan çıkmış olması büyük bir sıkıntı.  Özellikle burada Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili ve teşkilatları olmak üzere bu süreçte inisiyatif alması gerekiyor. Onların bu konuda biraz geride olduğu görüyoruz. Sizin de bu konudaki hassasiyetlerinizi takip ediyoruz ama aklı selim hareket ederek, kimseyi dışlamadan herkesi tekrar sürecin içine çekerek bize göre torba yasa içerisinden 58. Maddeyi çıkartabiliriz diye düşünüyoruz.

Yapacağınız eylemlerde, çalışmalarda, yürüyüşlerde, gerekirse arkadaşlarımızın kendilerini ocağa kilitleyebileceğine kadar giden bir noktada bizim de oraya kendimizi kilitleyebileceğimizi siz ve Zonguldak kamuoyunun bilmesini istediğimiz için bu konuda yalnız olmadığınızı, yanınızda olduğumuzu ifade edebilmek için ilçe başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bugün yanınızdayız” dedi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek desteklerinden dolayı MHP İl ve İlçe yönetimlerine teşekkür etti.

 

 

“BU EMRİVAKİYİ DAYANIŞMAYLA AŞACAĞIZ”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi ziyaret ederek Çaycuma halkının dayanışma duygularını iletti. GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu, Çaycuma Belediye Meclisi Üyesi Cengiz Gökçe ve Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ile birlikte GMİS genel merkezine gelen Kantarcı, burada yaptığı konuşmada, “Ülke ekonomisinin kalkınması için binlerce can veren Zonguldak son yıllarda giderek hızlı bir kan kaybına uğradı. Koca dev bir kuruluş, ‘zarar ettiği’ gerekçesiyle sıradan bir işletme haline dönüştürülerek az sayıda işçi çalıştırmaya başladı. Yeraltında büyük işçi açıkları olmasına rağmen bir yandan işçi almayıp diğer yandan da kurumu bölüp parçalayarak yok etme girişimleri hızlandı” dedi.

 

KÜÇÜLTÜLMESİNE VE PARÇALANMASINA RAZI OLAMAYIZ.

Zonguldak’ın bugünlerde yeni bir emrivakiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Kantarcı, “Ancak böyle zamanlarda Zonguldak, normal zamanlardaki ayrılıkları bir kenara bırakarak, birlikte hareket etmeyi, birlikte refleks göstermeyi her zaman becermiştir. Biz de bunu göstermek için değerli Ahmet Başkanımız ve diğer yönetim kurulu üyelerini ziyarete geldik. Zonguldak’ın daha fazla küçültülmesine ve parçalanmasına kimse razı olamaz. Benim de Çaycuma Belediye Başkanı sıfatıyla buna razı olmam söz konusu değildir. Çaycuma halkı adına, birlikte ve beraber olduğumuz göstermek adına bugün buradayız” dedi. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı Bülent Kantarcı şahsında tüm Çaycuma halkına teşekkür etti.