Bir sendika haber portalında yapılan ankette, ülke sorunlarının çözümüne en büyük engel olarak sendikalar seçeneği açık ara önde gidiyor.
Sendikaların haber portalı olarak kurulan www.sendikatv.net isimli haber portalında, ?Ülkenin sorunlarının çözümünde en büyük engel hangisidir?? sorusu sorularak anket yapıldı. Ankette sendikalar şıkkının yanı sıra, yargı, bürokrasi, illegal yapılanmalar ve siyasiler seçenekleri de bulunuyor. 5 günde ankete katılan yaklaşık 1030 kişiden 586?sı sendikalar seçeneğini işaretlerken, 208 kişi bürokrasi, 115 kişi siyasiler, 89 kişi illegal yapılanmaları, 32 kişi yargı seçeneğine oy kullandı. Sitesinin imtiyaz sahibi Serhat Demir, sonuca kendisinin de çok şaşırdığını ifade etti. Amaçlarının sendikaların sesini, faaliyetlerini tüm çalışan kesime, kamuoyuna duyurmak olduğunu belirten Demir, ?Ankette güncel tartışmalarla ilgili seçenekler de koymuştuk. Sendikalar seçeneğinin bu kadar açık ara gideceğini ben de düşünmemiştim. Umarım bu anket, en azından sendika ve yöneticilerinin kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini ve şapkalarını önüne koyup düşünmeleri gerektiğini görmeleri açısından da faydalı olur. Sitemizi takip edenler çalışanlar, sendikalılar, sendika yönetim ve üyeleri oluyor? dedi.
Ayrıca Demir sendikatv.net?e üye olacak olan sendika teşkilatlarının daha güçlü hale geleceğini ve çalışanlar tarafından daha yakından izlenme fırsatı bulacaklarını kaydetti.