Kdz. Ereğli Eğitim Bir-Sen Başkanı Nurettin Yeşilçiçek, 2008-2009 eğitim öğretim yılı sona ermesinin ardından yaptığı değerlendirmesinde, gelişen ve hergeçen gün genç nüfusun çoğaldığı bir şehirde acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

 

Yeşilçiçek, 2008-2009 Eğitim Öğretim yılının sonu itibariyle Kdz. Ereğli’de okul öncesinde bin 408, İlköğretimde 22 bin 179, orta öğretimde 8 bin 390 öğrenci olmak üzere toplam 31 bin 977 öğrencinin tatile girmiş bulunduğunu,  ilçede İlköğretim Okulları ve Liselerde yaklaşık 200 derslik ihtiyacının bulunmakta olduğunu, ilçe merkezinde ve bazı beldelerde de ikili eğitim yapan okulların yeraldığını belirttiği açıklamasında, “İkili eğitimden tam gün eğitime geçilmesi için genel merkezimiz aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığına gerekli girişimlerde bulunulmaktadır”

Bazı branşlarda öğretmen eksikliğinin bulunduğunu vurgulayan Yeşilçiçek, öğretmen atamalarında bu kadroların açılıp buralara atamaların yapılması için de girişimlerin devam ettiğini ifade ettiği açıklamasında, “Okullarımız da eğitimi olumsuz yönde etkileyen en önemli unsurlardan biri de Yardımcı Hizmetli ve Kalorifer Görevlisi eksikliğidir. Okul idarecilerimiz eğitime ayırması gereken zamanlarını okul aile birliği kanalıyla çalıştırdığı hizmetlilerin maaş ve sigortasını karşılayabilmek için harcamaktadırlar. Okullarımıza kadrolu hizmetli atanması için genel Merkezimiz vasıtasıyla sürekli bakanlığa başvurularımız yapılmaktadır. Tüm İlköğretim ve Anaokullarına öğrenci sayısı baz alınarak bakanlıkça ödenek gönderilmesi gerektiğini biliyoruz ve bu ödeneklerin uygulanması için taleplerimizi yetkili mercilere ulaştıracağız. Eğitim çalışanlarının en büyük sorunlarından biri de, geçici görev ve tedavi yolluklarının ödenmemesi veya geç ödenmesidir. Üyelerimizden gelen yoğun şikâyetler üzerine Genel Merkezimiz konuyu inceleyerek, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ile Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreterimiz Ramazan Çakırcı, eğitim çalışanlarının geçici görev ve tedavi yolluklarının ödenmemesi dolayısıyla yaşanan sıkıntıları Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül’e iletmişler ve oluşan mağduriyetin giderilmesini istemişlerdir. Müsteşar Muammer Yaşar Özgül, görüşmede dile getirilen ve uzun süredir ödenmeyen geçici görev ve tedavi yollukları sorununu çözeceğini söylemiştir. Okullarımızın tamamında internet vardır fakat mevcut internetin hızı oldukça yavaştır. Çoğu zaman e-okul ve İlsis sisteminde 5 dakikada yapılacak işler saatlerce sürmektedir. Bu yüzden mevcut internetlerin hızlandırılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Diğer bir sorun birçok okulumuzda  sosyal faaliyet alanlarının standartlara uygun olmaması veya hiç olmaması (spor salonu, konferans salonu,vb.) dır. İlçemizde eğitim çalışanlarının boş vakitlerinde oturup dinlenebileceği bir ortamın olmaması şuan için büyük bir eksikliktir. Öğretmenevi inşaatımızın biran önce tamamlanması için çalışmaları yakından takip etmekteyiz. Ereğli’de öğretmenlerin en büyük sorunu kiradır. Öğretmenlerimizin kafasından kira sorununu silip, daha rahat bir kafayla eğitim verebilmeleri için üyelerimize özel Toplu Konut Yaptırma için araştırmalarımız devam etmektedir. Sözleşmeli Öğretmenlerimizin sosyal haklarını kazanabilmeleri ve kadroya geçirilmeleri için genel merkezimiz sürekli girişimlerde bulunmaktadır” görüşlerine yer verdi.