Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Soma’da  301 madencinin şehit olduğu facianın ardından İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği konusunda alınması gereken önlemlerle ilgili bildirimleri Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda  (TTK) önce Amasra’ya ve ardından da Kandilli’deki Armutçuk Müessesesi’ne gönderilmişti. Daha sonra Karadon’a da ulaşan emir sonrası durdurulan üretim karşılıklı görüşmeler ile başlatılmasına rağmen kurumda çalışanlar “TTK kapatılacak” endişesi içine sürüklenmişti.

Gazetemiz Haber Merkezinde Gazetenin Kurucusu Celal Bozkuş ile Sorumlu Yazıişleri Müdürü Mustafa Kemal Bektaş’ı  ziyaret eden GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, “Ben bu arada Ereğli Önder Gazetesi’ne de bizim haberlerimizi ve bizim sıkıntılarımızı kamuoyuna ulaştırmamıza imkan sağladığı ve madencilerin yanında oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.

İsa Mutlu görüşlerini şöyle ifade etti:

“Gündem hızlı gelişiyor. Sendikamız il genel kuruldan çıktı bir yandan, ülkemiz genel seçime doğru gidiyor, bir yandan TTK’nın son günlerde Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun bir takım müesseselerinde İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı maddelerine aykırı uygulamalar olduğu gerekçesiyle, bir takım eksiklikler olduğu gerekçesiyle kapatma gerekçeleri gösterilerek, teftiş kurulu raporlarından dolayı müesseselerimizin kapatılması gündeme geldi. Bunu Teftiş Kurulu Başkanıyla Çalışma Bakanlığı ve Kurum Yetkilileriyle birlikte yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde onuncu aya kadar ek süre izin verilerek çözdük Allah’a şükür. İşçilerimizi ve kamuoyunu şuanda rahatsız edecek herhangi bir durum ortada değil.

Türkiye Taşkömürleri Kurumu bugüne kadar İş Sağlığı ve İşçi Sağlığı, İşçi Güvenliği konusunda gerçekten Türkiye’de eşi ve benzeri görülmemiş, dünyanın da sayılı olarak bu konuda hassasiyet gösteren kurumları arasında. Türkiye’de bir çok kurumda gündemde yokken bile Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nda İş ve İşçi Sağlığı konusunda  bir takım uygulamaları kendisi zorunlu hale getirmiştir.

Biz kurumumuzun İş ve İşçi Sağlığı konusunda İş Güvenliği konusunda en ufak bir zafiyetinin bulunmadığını ifade etmek istiyoruz. Umarım inşallah önümüzdeki günlerde eksiklikler giderilerek, tekrar ülke sanayimize can vermeye, üretim yapmaya, taşkömürü üreterek ülke sanayimize katkı sağlamaya devam edeceğiz.”