GMİS Armutçuk Şubesi, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi’ni ziyaret ederek, “birlik ve beraberlik içerisinde sorunların üstesinden gelelim” çağrısı yaptı.

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Mutlu: Kdz.Ereğli’deki iki büyük sivil toplum kuruluşlarının liderleri ve yönetim kadroları olarak bundan sonraki süreçte daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmayı kendimize felsefe edindik. Dostunuz dostumuz düşmanınız düşmanımızdır, çünkü emeği temsil ediyorsunuz, emeği temsil ediyoruz. Her türlü mücadelede omuz omuza olmamız bize fayda sağlayacaktır.

Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Odabaş: Özelleştirme öncesindeki eylemlerde maden işçilerinin ne kadar bize destek verdiğini çok iyi biliyoruz. Erdemir işçisi ile maden işçisinin bir gönül bağı vardır. Biz Ereğli’de bir ağabey bir büyük ihtiyacımızı önümüzde önderlik yapacak bir insanın olmayışının sıkıntısını yaşadık.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve Şube Yöneticileri, yeni yönetimini geçtiğimiz günlerde oluşturan Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi’ni ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunup gündeme ilişkin değerlendirme yapıp birlik beraberlik mesajı verdiler. GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ziyarette yaptığı konuşmasında, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi’nin geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulun güzel bir atmosferde gerçekleştirildiğini vurgulayarak başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“KENDİMİZE
FELSEFE EDİNDİK”
Kongrede olmaktan gurur duydum. İnşallah görevinizi başarı ile devam ettirirsiniz, bunu da başaracaksınız. Bizler Zonguldak’ta özellikle Kdz.Ereğli’deki iki büyük sivil toplum kuruluşlarının liderleri ve yönetim kadroları olarak bundan sonraki süreçte daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmayı kendimize felsefe edindik. Türkiye’de sendikal mücadelenin akışı çok değişiyor. Dünya değişiyor Türkiye’de değişiyor. Bu değişime ayak uydurabilecek kapasitede olan iki şube olarak biz Ereğli’deki demokrasi mücadelesinde, emek mücadelesinde omuz omuza el ele mücadelemizi daha da büyüterek sürdüreceğimize inanıyoruz. Bu istek ve arzu içerisindeyiz.

“BİRLİKTE İMZA ATALIM”
Ereğli’de şu eksikliği hissettik en büyük sivil toplum kuruluşu ve sendikal kuruluş olan 2 şube maalesef Ereğli’de birlik ve beraberlik içerisinde değil. Belki birlik beraberlik içerisindeydi ama bazı projelere birlikte imza atamadığından varlığını yeterince hissettiremedi. Dostunuz dostumuz düşmanınız düşmanımızdır, çünkü emeği temsil ediyorsunuz, emeği temsil ediyoruz. Her türlü mücadelede omuz omuza olmamız bize fayda sağlayacaktır. İnşallah güzel günleri birlikte gerçekleştireceğiz, güzel projeleri güzel emek mücadeleleri birlikte yapalım varlığımızı daha fazla hissettirelim. Birlikten güç doğar. Güçlerin birleştirilmesi bölgemiz için de son derece faydalı olacaktır.

“MADEN İŞÇİSİ
BİZE DESTEK VERDİ”
Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, GMİS’in genel kuruluna delegasyon seçimleri oldukları gerekçesi ile gidemediklerini, telefonla görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Odabaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Gönüller bir oldu. Hakikaten de Genel Maden İşçileri Sendikası ile her zaman birlikteyiz. Özelleştirme öncesindeki eylemlerde maden işçilerinin ne kadar bize destek verdiğini çok iyi biliyoruz. Erdemir işçisi ile maden işçisinin bir gönül bağı vardır. Genel kurulumuza da katıldınız, gurur verdiniz. Biz Ereğli ve Zonguldak’ta bir gücüz.

“SİZLERİN OLACAĞI YERDE
BİZLERDE OLACAĞIZ”
Biz Ereğli’de bir ağabey bir büyük ihtiyacımızı önümüzde önderlik yapacak bir insanın olmayışının sıkıntısını yaşadık. Mecliste bekleyen bir torba yasa var. Çalışanlar üzerinde bu torba yasanın sıkıntı getireceğini emeğin birlikteliğinin sağlanmasını istiyoruz. Sizlerin olacağı yerde biz de olacağız. İnşallah bundan sonraki süreçte etkinliklerimizde birlik içerisinde olacağız.