Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemi, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ı ziyaret etti.

 

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemi, Genel Maden İşçileri Sendikası, köklü, Türkiye'deki işçi sınıfı adına çok önemli bir sendikal örgüt. Öteden beri GMİS'e bir sempatim var. Şemsi Denizer'in bende çok özel bir yeri var. Sendikacılığa başlamamın nedenlerinden biridir.  Eyüp Alabaş ile sendikacılığın da ötesinde bir dostluğumuz var. Sendikamızı ziyaret etmişlerdi. Bizler de kendisine iade-i ziyarette bulunuyoruz.

Türkiye'de sendikaların ve sendikacılığın ortak sorunları var. Ortak sorunların çözümü için ortak hareket etmek gerekiyor. İşçi sınıfının sorunları için görüş alışverişinde bulunacağız dedi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise; Türkiye Denizciler Sendikası ile Genel Maden işçileri Sendikası, sıcak ilişkileri olan iki sendika.  Geçtiğimiz Mayıs ayı içinde yapılan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri Kongresi nedeniyle İstanbul'da iken Türkiye Denizciler Sendikamızı da ziyaret etmiştik. Onlar da iade-i ziyarette bulunuyorlar.

Biz, Sendikal camia ve Türk-İş içinde en genç sendika genel başkanlarıyız. Sıcak ilişkilerimizi Türk işçi sınıfı adına geliştirmek istiyoruz dedi.

TDS Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemi, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş'a gemici düğümlerinin örneklendiği bir tabloyu hediye etti.

 

VALİ AYYILDIZ'I ZİYARET ETTİLER

TDS Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemi ile GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, daha sonra Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'a makamında bir nezaket ziyaretinde bulundular.