Eğitim İş Çaycuma Temsilciliği törenle açıldı. Açılışa, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Emniyet Müdürü, Çaycuma Milli Eğitim Şube Müdürü ve Halk Eğitim Müdürü, CHP, DSP, ADD, Selüloz İş, Şoförler Odası, Anadolu Eğitim Sen, Esnaf Odası yöneticileri, Zonguldak, Ereğli Eğitim İş yöneticileri eski, yeni üyeler, Zonguldak eski Eğitim İş kurucusu Beşir Yıldırım katılmışlardır.
Çaycuma Eğitim İş Temsilcisi Özge Aslı Özcan açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Ülkemizde son yıllarda yaşanan gelişmeler biz eğitim çalışanlarını  'önce Türkiye, sonra sendika' anlayışında birleştirdi. Bir yanda aydınların gece yarısı tutuklanmaları, bir yanda özelleştirmeler ve doğurduğu mağduriyetler, diğer yanda mayın temizleme, Kürt sorunu gibi bahanelerle ülke bütünlüğünün parçalanmaya çalışılması ve en sonunda Atatürkçülüğün bir suç unsuru sayıldığı bu günlerde ülkemizdeki sendikaların sorunları çözmediği politik söylemlerin arkasına takıldığı bu dönemlerde Eğitim İş'i Çaycuma ilçesinde de kurmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını Cumhuriyet değer ve yargılarını koruyan bir yapıdan ödün vermeyeceklerini, gerçek bir sendikacılık yapacaklarını Çaycuma 'da bulunan eğitim çalışanlarının Eğitim İş'te birlikte mücadele etmeye davet etti.
Zonguldak İl Başkanı Metin Kahveci Eğitim İş sendikası çok zor koşullarda kurulduğunu ülkemizin yeraltı ve yer üstü kaynaklarının, fabrikalarının, topraklarının babalar gibi satıldığı, mevcut sendikaların marjinalleştiği bir dönemde Eğitim İş Sendikası ülkemizde yeniden kurmak zorunda kalınmıştır. Eğitim İş demek Türkiye ve Cumhuriyet demektir. Laik devlet yapısının korunması demektir. Bir ülkenin yok edilmesinde sendikacılığın anlamı olamaz. Bizim için önemli olan Ulu Önderin bizlere bıraktığı mirası, ilkeleri korumak ve genç kardeşlerimize kalıcı, mücadeleci bir sendikacılığı bırakmaktır. Bizlere farklı gözlerle bakanlar er ve geç ne kadar haklı olduğumuzu anlayacaklardır. Artık maddi ve maneviyatımızı birilerinin egolarını tatmin etmek için payandalık yapmıyoruz. Okullarda okutulan andımızı sulandıranlarla, gerek yok okutulmasına 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözü çıkartılmalıdır diyenlerle fark artık daha netleşecek, emperyalistlerle birlikte olanlarla AB den beslenenlerle ve bunlara karşı mücadele edenleri herkes görecektir.  Gerçek sendikacılık ortaya çıkacak %2 lere imza atanlar memurların sorunlarını çözmediği gibi sadece kendi egolarını tatmin edenleri de çalışanlar eninde sonunda gereğini yapmak zorundadır.  CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de konuşmasında, "Kurtuluş Savaşının çok zor koşullarda kazanıldığını Ulu önder halkıyla emperyalizmi yenerek Osmanlı'nın küllerinden yeni Türk Devleti kurduğunu, yaptığı devrimlerle cehalete savaş açarak çağdaşlığın yolunu açtığını, medeniyeti getirerek bir Ulus yaratmıştır. Ulusal çıkar ve menfaatler den taviz vermeyerek onurlu ve şahsiyetli bir dış politika izleyerek halkımıza büyük güven vermiştir. CHP olarak gerek mecliste gerek meclis dışında ulusal çıkar ve menfaatleri korumak için elimizden geleni yapmaktayız. Atatürk ilkelerinin korunmasında ve ülkemizin milli menfaatlerinin savunulmasında mecliste olmamız büyük bir şanstır. Zorda olsa başarmaktan başka çaremiz yoktur" dedi.