Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği'nin öncülüğünde, "Ereğli-Devrek karayolu-nun biran önce tamammlanması" için başlatılan imza kampanyasına Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi 11 bin imza toplayarak destek verdi.

"TALEPLERİ OLDU DESTEK VERDİK"

Toplanan imzalar Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol'a teslim edildi. Sendika Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Muhtarlar Derneği ve Yönetimi'nin Ereğli-Devrek karayolunun biran önce tamamlanabilmesi için başlatılan imza kampanyasına destek verilmesi yönünde talepleri olduğunu ve bu talepler doğrultusunda sendikaya üye işçilerin ve ailelerin desteği ile 11 bin imza toplandığını söyledi. Odabaş, "Teşkilatımızdaki temsilci, yönetici ve icra bu çalışma içerisine girdik ve meyvasını da aldık. Erdemir'de çalışan arkadaşlarımıza emeği geçenlere teşekkür ediyorum 11 bin imza topladık bu imzaları teslim edeceğiz inşallah Ereğli'ye bir tuğla koyması anlamında bir katkısı olur" dedi.

SENDİKA VE ERDEMİR İŞÇİSİNE TEŞEKKÜR

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol başlatılan imza kampanyasına Türk Metal Sendikası'ndan da gelen 11 bin imza ile 20 bine yakın kişinin destek verdiğini söyledi. Sendika yönetimine, Erdemir işçisine ve ailelerine teşekkür eden Başol, "Ereğli için ne yapılacaksa biz Muhtarlar Derneği olarak bunun öncülüğünde varız. Bundan kimsenin de şüphesi olmasın. Bundan sonra da Ereğli'nin çıkar ve menfaatlerini için Enerji-Sa ile ilgili köylerimiz ile ilgili ödenekler ile ilgili de çalışma başlatacağız. Bizim gayemiz burada üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil. Herkes bunu bu şekilde anlasın. Kimse bizi yanlış değerlendirmesin bundan sonra ne olursa olsun milletvekillerimizin her konuda ne gibi destek gerekiyorsa onların Ereğli için ne yapması gerekiyorsa biz varız. Sivil toplum örgütlerinin ileri gelenlerinden de bu desteği istiyoruz, duyarlılık bekliyoruz. Ereğli diğer ilçelere benzeyen bir ilçe değil bizdeki kriz herkesi yakıyor, diğerleri gibi değil" sözleri ile konuştu.