Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Şube Yöneticileri ile birlikte AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Çok sayıda Erdemir işçisinin de eşlik ettiği ziyarette Kavlak, konfetilerle karşılandı. Sendika üyesi işçiler uzun süre AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı önünde, "Pevrul Kavlak nerede, biz oradayız, Türk Metal nerede biz oradayız" sloganları attı.


AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, AK Parti Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Erol Şahin'in de hazır bulundu. Parti binası girişinde kalabalığa seslenen Kavlak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ereğli mitingi öncesi kendisine Erdemir'deki taşeron işçilere ilişkin bilgiler verdiğini söyledi.

"TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAN EMEKÇİLER"
Erdemir'deki taşeron işçiler ile ilgili kendisinden bilgi istediğine değinen Kavlak, şu ifadelere yer verdi: "Bende kendisine Erdemir’in en büyük sorunlarından bir tanesinin Erdemir’de çalışan taşeronlar olduğunu ilettim. Burada mitingdeki konuşmasını dinledikten hemen sonra da kendisini aradım; bu duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ettim. Kendisi de bana belediye başkan adayımızın da bu konuda çok ısrarcı olduğunu, onun da bu konuda kendisine telkinlerde bulunduğunu söyleyince başkan adayımıza teşekkür etmek istedim. Çünkü taş üstüne taş koyan emekçiler adına bizim dostumuzdur, emek dostudur" dedi.

"ERDEMİR İŞÇİSİ EVLADIYIM"
İlçe Başkanlığı ziyaretinde konuşan Ereğli Belediye Başkan adayı Erol Şahin, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak başta olmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan ve Şube Yönetimi ile sendika üyelerinin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğuna vurgu yaparak, "Sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. bizler işçi dostlarıyız, ben de bir Erdemir işçisi evladıyım. Kardeşlerim Erdemir çalışanları, sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz, hoş geldiniz, şeref verdiniz" sözleri ile konuştu. 

"HER BÖLGENİN DİNAMİKLERİ FARKLIDIR"
Genel Başkan Kavlak, ülkede yaklaşık bir hafta sonra yerel seçim olacağını hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi:  "Tabi her bölgenin dinamikleri farklıdır. İstanbul bugün finansmanın başkenti, Bursa’ya bakıyorsunuz otomotivin başkenti, Zonguldak ve Ereğli'de emeğin başkenti. Burada emeksiz, emek olmadan hiçbir şey düşünülemez. Ki Erdemir’in bir başka özelliği de Ereğli’nin Erdemir ile bütünleşmesidir. Yani Türkiye’de Kırıkkale Makine Kimya ile bütünleşmiştir, İskenderun İsdemir ile bütünleşmiştir, Karabük Kardemir ile bütünleşmiştir. Yani Erdemir de bir şey olduğu zaman Ereğli’nin bundan etkilenmemesi mümkün değil. Biz aşağıda da bahsettiğim gibi çok güzel bir sözleşme imzaladık. Düşünebiliyor musunuz ortalama 2 bin 400 liraya varan bir zam aldık yıllık bazda. Neredeyse yüzde 30’lara varan bayram harçlıklarına zam aldık. ^

"HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN"
Ama Anadolu’da bir söz vardır ‘bir yer biri bakar, kıyamet ondan kopar’ diye; bizim burada da her ne kadar bizim üyemiz olmasa da emek veren, bu işletmelerde çalışan ama emeğinin karşılığını maalesef alamayan taşeron olarak bizim isimlendirdiğimiz emekçi arkadaşlarımızın böyle bir sorununa Sayın Başkanın duyarlılığı, Sayın Cumhurbaşkanının özellikle her buraya gelmeden önce ve buradan dönüşte bu konuya duyarlılığından dolayı biz de şöyle bakıyoruz; Emekçi için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Bunun için de bizim yapmamız gerek bir şey varsa, taşın altına elimizi koymaktan asla kaçınmıyoruz. Bugün onun için başkana hem hayırlı olsun demek hem de burada sizlerin huzurunda kendisine başarılar dilemek için buradayım" 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)