Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesince ‘Kan Bağışı Kampanyası’ düzenlendiği bildirildi.
Şube Başkanı Yakup Yılmaz, Türk Kızılayı İşbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte, amaçlarının, ülkede ve bölgede ihtiyaç duyulan ve tek kaynağı insan olan kan ihtiyacını giderilmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Sendika olarak böyle bir etkinliğe imza atmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
"Başladığımız kampanyada, sendika üyelerimiz kan bağışında bulunacaklar. Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı korunmak amacıyla, özellikle çalıştıkları iş yerlerindeki hafta tatillerine gelen günde, üyelerimiz küçük gruplar halinde gelerek kan verecekler. Öncelikli hedefimiz, üyelerimiz arasında sağlık durumları iyi olan ve kan bağışına müsait 700 üyemizin kan bağışında bulunmasını sağlayacağız.”

Türk Kızılayı Kan Bağışçısı Kazanım Personeli Elif Duman’da gösterdikleri duyarlılık dolayısıyla sendika üyesi işçiler adına Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.
Yılmaz, göreve atanması ardından gerçekleştirdikleri ilk sosyal etkinlik olan kampanyada, Eski Emniyet binası karşısındaki otoparkta konuşlana Kızılay mobil kan bağışı aracında kan verdi. Yılmaz’ın ardından işçiler kan bağışında bulunmaya devam etti.