Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Çaycuma'daki sendikalar adına Türk Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği tarafından basın açıklaması yapıldı.
Türk Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği'nin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile ilgili yaptığı basın açıklamasının ardından Türkiye Kamu-Sen Çaycuma Temsilcileri ile birlikte vatandaşlara Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile ilgili "Sağlığımızla Oynatmayalım; Bu Oyun Bozulsun!" bildirisi dağıtıldı.
Türk Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi M.Zerrin Güneş, yaptığı basın açıklamasından şunları söyledi;
"Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile başta çalışanlar olmak üzere tüm vatandaşlarımıza yeni sağlık yükü getirildi. Kamu hizmetlerinin mali külfeti vatandaşın sırtına yüklendi. Bir yıl önce anlatılan süslü hayallerin yerini şimdi acı gerçeklerin almasıyla birlikte geçen yıl yürürlüğe giren sosyal güvenlik uygulaması hayal kırıklığı yarattı. Yeni düzenlemelerle vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden faydalanması zorlaştırıldı, katkı payı uygulamasıyla parası olmayana hizmetin de olmadığı bir sistem oluşturuldu.
Yeni sistemle halkın sağlığı özel sağlık kuruluşlarına teslim edildi. Oluşturulan bu yeni sistemle; hastanelere, tatil köyleri, oteller gibi yıldız verilerek, herkesin parasına göre sağlık hizmeti alacağı bir sistemin oluşturulması, parası olanla olmayana farklı sağlık hizmeti verileceğinin beyan edilmesi, işi olup olmadığına bakılmaksızın eline aylık 243 TL'den fazla para geçen 18 yaşından büyük herkese her ay en az 30 TL sağlık sigortası primi ödeme zorunluluğunun getirilmesi, aylık geliri net 973 TL'nin üzerinde olan, okula gitmeyen ve 18 yaşını doldurmuş iki çocuğu bulunan bir aileye, yıllık en az 720 TL sağlık sigortası priminin yüklenmesi, ana babalarından sağlık yardımı alan kız çocuklarına yaş sınırının getirilmesi, işsiz kalanların sağlık sigortası hakkının 6 aydan 3 aya indirilmesi, her muayene için ayrı ayrı olmak üzere devlet üniversite hastanelerinde 5 TL, özel hastanelerde 12 TL katılım payı alınması, reçete başına 3 TL alınması, tedavi için hastanelere yatan hastalardan katılım payı alınması, prim borcu olan Bağ-Kurlu esnaf ve sanatkârın kendisi ve ailesinin sağlık yardımı kapsamı dışına çıkarılması, özel hastanelerin aldığı katkı payına yüzde 133'e kadar zam yapılması, her bir tıbbi malzeme için 450 TL'ye kadar para talep edilmesi, tüm katkı payları yükseltilirken kurumun hastaları için ödediği tutarların azaltılması, memurlarında genel sağlık sigortası kapsamına alınması, üzerimize oynanan oyunun ne denli büyük ve acımasız olduğunu gösteriyor. Gerçek şu ki; bu gelişmeler henüz başlangıçtır. Hakça bir paylaşım; herkese eşit ve parasız sağlık hizmeti için sesimizi daha fazla duyurmalıyız.
Bizler yapılanlara sessiz kaldığımız sürece, haklarımız bir bir elimizden alınarak, cebimizden çıkan her para her geçen gün artacaktır."