Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şubesini, Uluslararası sendika başkan ve temsilcilerinden oluşan heyet ziyarette bulundu.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara'daki Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'ne gelen heyet, Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce nezaretinde, Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'ı da ziyaret etti. Aslıyüce'nin yanı sıra Metal Dayanışma Federasyonu Başkanı Sora George, Valahia Sendikası Genel Başkanı Costel Tanase, Başkan Yardımcısı Nicolae Matei, Erdemir Romanya'da yetkili Valahai Sendikası Başkanı Nicolae Dragodanescu'dan oluşan heyeti ağırlayan Odabaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret ile ilgili sendikadan yapılan açıklama şu şekilde: Çevirmen Önder İbram vasıtasıyla sendikamızın Ereğli ve yetkili bulunduğu Erdemir'deki konumu, şirketteki çalışma koşullarıyla ilgili bilgiler aktaran Odabaş, Türk Metal Sendikası'nın Üret, Kazan, Kazandır sloganı doğrultusunda, işçilerin hak ve menfaatlerini korunması anlamında çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkanımız Odabaş, sendika şubemize yapılan ziyarette konuklarına, içinde ilçeyi ve Erdemir'i tanıtıcı broşürlerin de yer aldığı hediye paketi sundu. Daha sonra, Odabaş ve Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney'in de iştirak ettiği  Erdemir'deki bazı birimlerin gezdirildiği heyete, şehrin tarihi ve turistik yerleri tanıtıldı.
Genel Başkanı Costel Tanase, Erdemir'de gerçekleştirilen gezi sonrası yaptığı konuşmada, Erdemir'in Dünya Şirketi olduğunu yerinde gördüklerini ifade ederek,  sendika şubemizce de çok iyi ağırlandıklarından dolayı Başkanımız Odabaş ve yöneticilerimize teşekkür etti. Gülüç Beldesindeki Büyük Anadolu Ereğli Otel'de ağırladığımız ziyaretçilerimizi, daha sonra Ankara'ya uğurladık.