Türkiye Partisi Zonguldak İl, İlçe Teşkilatları, parti genel merkezinde Genel Başkan Abdüllatif Şener ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Şener teşkilatlarına, Zonguldak ile yakından ilgilenmeleri talimatını verdi.

Türkiye Partisi Zonguldak İl, İlçe Teşkilatları, Türkiye Partisi Genel Merkezinde Genel Başkan Doç. Dr. Abdüllatif Şener ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Genel Merkez Başkanlık Divanı ve MKYK Üyeleriyle istişare yapan Türkiye Partisi Zonguldak İl Heyeti, Genel Başkan Abdüllatif Şener İle birlikte özel toplantı yaptı. Toplantıda Türkiye Partisi Zonguldak Kurucu İl Başkanı Şevki Özcan, Türkiye Partisi Zonguldak Kurucu Merkez İlçe Başkanı Şenol Kuz, Türkiye Partisi Zonguldak Kurucu Ereğli İlçe Başkanı Şevket Şalay, Türkiye Partisi Zonguldak Kurucu Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Karaca katıldı. Türkiye Partisi Zonguldak Heyeti Zonguldak'ta ki teşkilatlanma çalışmaları ve Zonguldak'ın öncelikli sorunlarını Genel Başkan Abdüllatif Şener'e iletti.

İŞÇİ SAYISI ARTMALI
Türkiye Partisi Zonguldak Kurucu İl Başkanı Şevki Özcan, Zonguldak'ın genel sorunları hakkında bilgi verdikten sonra, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak işçi sayısının artması gerektiğini söyledi. Zonguldak'ın ihtiyacı için yıllık 4 milyon ton dan fazla kömür üretimi gerektiğini belirten Özcan, gelinen noktaya göre en son alınan işçi sayısının yeterli olmadığını belirtti.

TTK KÖMÜR ÜRETEMEZ DURUMA GELDİ
Türkiye Partisi Zonguldak Kurucu Merkez İlçe Başkanı Şenol Kuz da, "Özellikle Batı Karadeniz Bölgesi'ni, sonrada Türkiyemizi ilgilendiren, Zonguldak'ımızın en büyük geçim kaynağı olan kömür üretimi konusunda hükümetin kömür (TTK) stratejisinin Zonguldak halkına zarar veriyor. Hükümet politikaları nedeniyle Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) kömür üretemez duruma getirildi" dedi.

SÖZLER TUTULMADI
Hükümetin, Zonguldak'ta kömür üretiminin devam edeceğine yönelik açıklama yaptıklarını bilgilendiren Kuz, "Ancak Zonguldak madenlerine yatırım yapılmamakta, mevcut işçiler emekli edilmekte, yeterli işçi alınmamakta, verilen sözler tutulmamaktadır" dedi.

ŞENER, GMİS'İN YANINDA
Genel Başkan Abdüllatif Şener, Zonguldak ve TTK sorunları ile ilgili yakından ilgilenilmesi gerektiğini ve Genel Maden-İş Sendikası'nın yanında olduklarını dile getirdi. Toplantıda Türkiye Partisi'nin Zonguldak Teşkilatlanmasının örnek bir teşkilatlanma olduğu, sadece il ve ilçe teşkilatlanmasıyla kalmadığı, Mahalle ve Köy Temsilciliklerine kadar hep birlikte yürütüldüğü, bunun da hem Türkiye Partisi'ne hem de Zonguldak Teşkilatlanmasına büyük katkı sağladığı belirtildi. Zonguldak'ta örnek bir teşkilatlanma çalışması yapıldığını ifade eden Abdüllatif Şener, Zonguldak Kurucu İl Başkanı Şevki Özcan çalışmalarından dolayı kutladı ve gelen Zonguldak heyetine tek, tek kitabını imzalayarak hediye etti.