Teröristlerin attığı el yapımı bombanın patlaması nedeniyle sol gözünden yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Yurt, bir başka operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cin'in mezarını ziyaret etti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerin attığı el yapımı bombanın patlamasıyla sol gözünden yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Erdem Yurt (28), aynı ilçedeki bir başka operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in mezarını ziyaret etti.

Yurt, Sur ilçesinde görev yaparken şehit olan Cin'in Elvanpazarcık beldesine bağlı Çalça köyündeki mezarına çiçek bıraktı.

Şehidin mezarını ve Türk bayrağını öperek dua eden Erdem Yurt, "Kardeşim, bütün arkadaşlarımın selamı var. Arkadaşlarım senin intikamını almak için orada. Senin kanın hiçbir zaman yerde kalmayacak. Cennetin en güzel mevkileri senin olsun. Emanetin, bizim emanetimizdir kardeşim" dedi.

Gazetecilere üzüntülü olduğunu belirten Yurt, "Kardeşimin ruhu cennetin en güzel mevkilerinde olacak. Burada şu an ağlamamın tek sebebi, arkadaşlarımızla biz birbirimize söz vermiştik. Biz duygularımızı içimizde yaşayacağız. Kardeşim, bayrak, ezan ve namusumuz için kendini feda etti" diye konuştu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 Şubat'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin (24), kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit olmuştu.